Prästgården/ Pedagogen Park

Prästgården är från början av 1900-talet och uppförd i två våningar på en kraftig sockel av bohusgranit. Framför entrén till byggnaden finns en grusad vändplan och en grönskande trädgård som förstärker det pittoreska intrycket av fastigheten. Prästgården är en vacker och gedigen byggnad som bidrar med viktiga naturvärden till den nya stadsdelen som nu utvecklas runt Pedagogen Park. Idag hyr Nätverkscentrum Öppenvårdscentrum huset.

P Dahl-huset

Fastigheten P Dahl är en kombinerad kontors- och lagerfastighet som uppfördes 2008 av P Dahl som som tidigare ägde fastigheten. 2019 köpte Aspelin Ramm Fastigheter P Dahl-huset och företaget med samma namn är kvar som hyresgäst i den specialbyggda fastigheten som fungerar som företagets huvudkontor.

Parkhus 4/ Pedagogen Park

Här planerar vi för en dynamisk och spännande kontorsmiljö i fastigheter med den modernaste tekniken och ett avancerat miljötänkande. Ytorna kan anpassas för att möta hyresgästers ­önskemål om nya kontorslokaler, från allt mellan 250 m2 till 1 780 m2. Ta chansen att påverka från början! Kika gärna in på webbplatsen för Parkhusen här.

Celsiusgatan/Eriksberg

Vi planerar för utveckling av Eriksbergsvarvets tidigare kontor på Celsiusgatan i Göteborg till bostäder och kommersiella ändamål i samarbete med AF Gruppen.  Den gamla fina tegelbyggnaden, som tidigare var kontor till Eriksbergsvarvet, ska vi utveckla till attraktiva lägenheter och kommersiella ändamål. Detaljplanen medger även en påbyggnad om tre våningsplan som alla får härlig utsikt över vattnet.

Torslanda Crawford portar

Crawford ligger på gamla flygplatsvägen, precis vid torslanda krysset. Fastigheten omfattar ca 15 000kvm för kontor, lagerverksamhet, produktion samt en mark på ca 14 000kvm. Fastigheten består av fyra separata byggnader.

Alternativ planritning

Nya Vallhamra Torg

Nya Vallhamra torg ligger i hjärtat av Sävedalen och här har en ny stadsdel växt fram med 245 nya bostäder och butiker i bottenplan. Det är bra med kommunikationer till och från torget och det finns även goda parkeringsmöjligheter. Förutom ICA-Supermarkets butikslokal så äger vi även fastigheten där du hittar Capio vårdcentral samt Apoteksgruppen Sävedalen

EN LEDIG LOKAL – Café/salladsbar 
Nu finns det även en ledig cafélokal med perfekt läge mitt på torget och där ytan är på totalt 73 m². Lokalen ligger mitt emot ICA supermarket. Det finns också möjlighet till en trevlig uteservering. Se gärna ritningen nedan!

Ritning

 

Jolen

“Jolen” ligger på Alfagatan 3 i Mölndal. Fastigheten omfattar ca 1 800m2 lokaler för kontor. Jolen är en nybyggd fastighet som blev klar i Maj 2018.
Fastigheten ligger ett stenkast ifrån Söderleden och det är lätt att ta sig hit med bil, såväl som med kollektiv trafiken.
I huset sitter idag Ehrenborg, Gunnars glas, tillmobil och Protrol.

TVÅ LEDIGA KONTORS LOKALER

Ena lokalen är på 352kvm, den ligger på plan 2 med tillgång till balkong och har stora fönster i tre väderstreck. Kontorslokalen anpassas efter era behov och önskemål.

352 kvm Jolen – Ritning

Den andra lokalen är på 205kvm och ligger på plan 2. Lokalen har ett stort konferensrum, två cellkontor och ett öppet landskap, samt ett kök utrustat med diskmaskin, micro och kyl/frys.

205kvm Jolen – Ritning

Det finns gott om parkering precis utanför dörren.

Nya Vallhamra Torg

På Vallhamra torg i Sävedalen har Aspelin Ramm Fastigheter utvecklat 245 bostäder och butikslokaler och där den sista inflyttningen i den sista etappen var våren 2019. Här har vi, som första projektet i Göteborgsregionen, omvandlat och tagit ett helhetsgrepp om ett äldre, omodernt förortstorg. Torget har fått nytt liv, nya bostäder, butiker och annan service och fina kommunikationer.

 

 

 

 

Lugnetrondellen i Varberg

På Kamremsgatan 5, i norra delen av Varbergs tätort alldeles vid handelsområdet Lassabacka ligger den fastighet som vi förvandlat till ett attraktivt handelscentrum – Lugnetrondellen. Här hade tidigare Kontrollhudar sin anläggning och verksamhet under drygt 50 år.

Lugnetrondellen
Hösten 2017 öppnade Lugnetrondellen – Varbergs nyaste Handelscentrum. Här finns hyresgäster såsom Jula, Max, Sportshopen m fl. Handelscentrumet är ca 17 000 kvm stort. Besök gärna Lugnetrondellens webbplats!

Varberg, staden som växer
Varberg står inför en spännande stadsutveckling.
Staden ska bli västkustens kreativa mittpunkt till 2025. När västkustbanan läggs i en tunnel frigörs stora ytor och staden kan växa. Se gärna Varberg kommuns film om den spännande stadsutvecklingen.

Två lokalar på 800 kvm och 500 kvm kvar. Då blir du granne med Jula, Sportshopen, Max, Biltema m fl. 
Välkommen att kontakta Kristian Höglind om du är intresserad av att etablera din verksamhet i Varbergs nya handelscentrum, Lugnetrondellen.

Är du intresserad av att etablera din verksamhet i Varbergs nya handelscentrum? Läs mer om Lugnetrondellen här!

 

 

Lugnetlogga

Stadsdelen Pedagogen Park

Tillsammans med Mölndals stad skall vi skapa en ny stadsdel i Mölndal. Stadsdelen Pedagogen Park. Området är beläget mellan Pedagogen Park, Fässberg, Lindhaga och Solängen. Här planeras för cirka 1 100 nya bostäder och verksamheter och annan service. Se området från ovan!

Så här vill vi att stadsdelen Pedagogen Park ska bli…
Det spirar och gror, är levande och inbjudande. Här finns goda förutsättningar för att ses och mötas, för såväl företag som boende. Gemenskapen är tydlig på alla sätt och vis och en stor anledning till att man vill vara just här. Här trivs både gammal och ung, tillsammans. Gränser suddas ut. Här finns även skolor och kommunal service. Stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal är en blandstad, det märks. Att det är ett gammalt lärosäte känns inspirerande, en bra utgångspunkt till den växande stadsdelen Pedagogen Park.

Den framtida stadsdelen där det oväntade händer det är inte för inte som det är vår vision. I de planerade bostäderna bor man helt enkelt lite bättre, lite smartare och lite grönare. Till stadsdelen Pedagogen Park är det lätt att ta sig. Fina cykelvägar, bra kollektivtrafik och parkeringsmöjligheter på plats. Grönt, tillgängligt och välkomnande. Vi ses i den nya stadsdelen Pedagogen Park.

Vill du bo i den nya stadsdelen?
Är du intresserad av ett framtida boende i stadsdelen Pedagogen Park? Lämna då gärna in en intresseanmälan här

Följ gärna projektet och vår spännande resa på stadsdelenpedagogenpark.se.

Smögens Hafvsbad

En klassisk hotellfastighet i Bohuslän som idag inrymmer 76 hotellrum, 6 konferensrum, en vacker matsal och en spa-avdelning. Verksamheten drivs enligt ett modernt koncept som har möjlighet att utvecklas ytterligare.

I början av förra seklet föddes Hotell Smögens Hafvsbad, kurort och mötesplats. Dåtidens jetset jublade över detta nya vattenhål i Bohuslän och Hafvsbadet blev snabbt ett av säsongens måsten framförallt för storstadsbor som kom hit för att “rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar”.

Hotellet bestod då av den vackra matsalen, åtta rum samt rum och kök åt föreståndarinnan. Inget är speciellt annorlunda idag när Smögens Hafvsbad vuxit till att bli en modern anläggning med 76 rum, en stor restaurang, spa och konferens öppet hela året. Välkommen till Smögens Hafvsbad. Som då – Fast nu.

Läs mer om Smögen Hafvsbad eller boka konferens eller en privat vistelse! http://www.smogenshafvsbad.se

 

Forsåker

Från pappersbruk till modern stadsdel
Med 6000 nya invånare och 4000 arbetsplatser blir Forsåker en helt ny stadsdel, 8 minuter från Göteborg Centralstation. Platsens 300-åriga historia som pappersbruk och forsen som strömmar genom området ger Forsåker dess unika karaktär. De historiska byggnaderna kompletteras med modern arkitektur och kommer fyllas med nytt liv för att ge Forsåker chansen att utvecklas till en betydande destination. Med restauranger, handel, kultur, utbildning, eget vattenkraftverk och miljöerna kommer platsen åter att blomstra.

Feedback Forsåker – För dig som är nyfiken och vill veta mer
Vi har många år framför oss att göra Forsåker till en trivsam stadsdel att bo i, arbeta i och besöka. Dagligen jobbar flera duktiga personer med att förverkliga planerna och gör sitt bästa, men en viktig del i arbetet är även att göra dig delaktig. Vi vill att du ska få mer kunskap om vad som händer samt att vi tillsammans kan vara kloka i de delar som går att påverka.

Forsåker bjuder vid flera tillfällen in till det vi kallar Forsåkerträffar, för att informera om projektet. Träffarna är på kvällstid eller helger för att öka möjligheten för fler att komma. Forsåkerträffarna inleds med en presentation om projektet, därefter finns det gott om tid att ställa frågor till oss som arbetar med Forsåker.

Håll utkik på www.forsåker.se.

Aspelin Ramm Fastigheter planerar för ca 200 nya bostadsrätter
Vi kommer att kunna erbjuda ca 200 bostäder i området. Dessutom planeras en stor mängd kontorsarbetsplatser, butikslokaler och utrymmen för kultur och utbildning på bekvämt avstånd från tåg, bussar och spårvagnar.

Stadsdelen utvecklas av Aspelin Ramm Fastigheter i nära samarbete med MölnDala Fastighets AB, Trollängen, Veidekke, PEAB, ByggVesta och Wallenstam.

Vill du bo på Forsåker?
Är du intresserad av ett framtida boende på Forsåker? Lämna då gärna in en intresseanmälan här!

Strukturplan Forsåker

Ladda ner Forsåker Strukturplan (PDF – 7,7 MB)

Se filmen om Forsåker

Pedagogen Park

Pedagogen Park är ett företags- och servicecentrum som ligger i Fässberg i Mölndal. Sedan 2012 har närmare 40 företag flyttat in på Pedagogen Park. Det är med andra ord en plats, en mötesplats, där en mängd olika verksamheter och människor sitter under samma tak och möts och verkar varje dag. Här finns bland annat förskola, grundskola, restauranger, vårdcentral, bank, folktandvård, fastighetsmäklare och mycket mer. Nu börjar huset bli fullt och vi har endast ett fåtal lediga lokaler kvar.

Se här vilka lediga lokaler som finns på Pedagogen park!

Pedagogen Park ska även bli en levande stadsdel!
Förutom byggnadens totala 36 200 kvadratmeter är det 82 000 kvadratmeter stort markområde där vi tillsammans med Mölndals stad planerar att utveckla en helt ny stadsdel i Mölndal. Se gärna vad vi planerar för i Stadsdelen Pedagogen Park här!

Vann

Ett konferenshotell vackert beläget vid Gullmarsfjorden. Hotellet inrymmer 156 hotellrum med plats för 250 gäster. 11 konferenslokaler varav den största har plats för 200 personer. På Vann finns tennisbanor, elljusspår och båtar. På bekvämt avstånd ligger såväl Torreby som Uddevalla Golfklubb.

Miljön såväl inne som ute andas högsta kvalitet. VANN är ritat av Sveriges kanske störste nutida arkitekt, Gert Wingårdh, vars känsla för material och form är välbekant. Hotellet är också en naturlig del av ett naturreservat vid Gullmarsfjorden, Sveriges enda tröskelfjord vars unika marina liv kvalificerat den till marint skyddsområde.

Vill du boka konferens eller boka en privat vistelse på VANN? Kontakta http://www.vann.se.

Torslanda Terminal/ Terminal 1 & Terminal 3

Torslanda Terminal 1 och Terminal 3 ligger på Gamla Flygplatsvägen, precis vid knutpunkten Amhults Resecentrum i Torslanda. De två fastigheterna omfattar 5 457 m² lokaler för handel och ca 12 000 m² mark.

Terminal 1 uppfördes ursprungligen som utrikesterminal på Torslanda Flygplats. Terminal 3 är en nybyggd fastighet som stod klar 2013
Bland hyresgästerna i terminalerna märks bland annat My Baby, Capio vårdcentral, Torslanda begravningsbyrå och Husman Hagberg.

Fastigheten ingår i detaljplanen för Amhult 2. I detaljplanen för Amhult 2 planeras byggnation av ca 350 bostäder, ca 15 000 m² handel samt en större kollektivtrafikknutpunkt för hela Torslanda området. Torslanda Terminal får ytterligare byggrätter och en central placering i den nya detaljplanen.

TVÅ LEDIGA BUTIKSLOKALER

Just nu har vi en butiksyta om 190kvm och en butiksyta om 700kvm ledig i Terminal 1, på Gamla Flygplatsvägen 26.

700kvm Terminal 1

190kvm Terminal 1

Torslanda Hangar

Torslanda Hangar ligger i korsningen mellan Gamla Flygplatsvägen, Torslandavägen och Kongahällavägen. Fastigheten omfattar ca 3 600 m² lokaler för industri, kontor och proffsbutik samt 18 000 m² mark. Fastigheten  genomgick en större ombyggnad av fasader och renovering av kontorsdelen 2005.

Fastigheten uppfördes ursprungligen som flyghangar för Torslanda Flygplats.

TVÅ LEDIGA KONTORSLOKALER 

Ritning 115 kvm Hangaren– En oinredd lokal som man kan utforma efter sin verksamhet och sitt behov

Ritning 137 kvm Hangaren – En inredd lokal med 5st kontor och två konferensrum

Man kan även göra dessa två lokaler till en större lokal på ca 258kvm
Ritning 258 kvm hangaren

 

 

 

Kungsbacka, iHede


Aspelin Ramm Fastigheter AB har förvärvat 17 000 kvadratmeter tomtmark med 7 500 kvadratmeter byggrätt vid Hederondellen i Kungsbacka. Med ett attraktivt läge med närhet till Willys, ICA MAXI, Freeport och Hede pendeltågstation, planerar vi att bygga en fastighet anpassad för handels- och serviceverksamhet.
Läs gärna mer om iHede, Kungsbackas nya Handelscentrum här!

Deckshuset

Deckshuset är ett parkeringhus med plats för 346 bilar. Parkeringshuset upplåtes för såväl boende som besökare och andra verksamma inom Eriksbergsområdet på Hisingen i Göteborg.

För mer information, www.deckshuset.se

Clarion Hotell Stockholm

Aspelin Ramm Fastigheter Stockholm AB, äger fastigheten Åkern 17 i vilken Clarion Hotell Stockholm inryms. Fastigheten är belägen vid Skanstull på Söder med omedelbar access till Skanstulls tunnelbanestation. Fastigheten färdigställdes för inflyttning i maj 2003.

Hotellet har fått en rad priser för sin spännande och attraktiva design och arkitektur. Clarion Hotell Stockholm har 532 rum, konferensmöjligheter, restaurang och bar.

Vill du boka konferens eller boka en privat vistelse på Clarion Hotel Stockholm? Kontakta https://www.nordicchoicehotels.se/clarion/clarion-hotel-stockholm/

Köpcenter 421

Aspelin Ramm Fastigheter utvecklade mellan 2001 och 2006 köpcentret 421 i Högsbo. Södra delen av Högsboområdet var i början av 2001 ett stagnerande område med en rad stora och tomma industribyggnader. Byggnationen av 421 har varit en av de bidragande orsakerna till att utvecklingen i området har vänt.

Bland hyresgästerna på 421 märks ICA MAXI, Media Markt, H&M, KappAhl, Lindex, Cubus, Dressman, Intersport mfl.

Köpcentret 421 var ett av de nominerade köpcentren till utmärkelsen årets köpcenter i Göteborg 2007.

Aspelin Ramm Fastigheter sålde sommaren 2007 421 till en av Europas ledande investorer av köpcenter, Eurocommercial Properties noterade på Amsterdambörsen.

Amhult köpcentrum

Amhult köpcentrum är ett populärt köpcenter i centrala Amhult. Hyresgästerna är bland andra Systembolaget, Apoteket, Ica Maxi och Hemtex.

Herkulesgatan 72

Herkulesgatan 72 ligger med utsikt över Sannegårdshamnen och Norra Älvstranden. Totalt omfattar fastigheten ca 15 000 m² industri och verksamhetslokaler. Hela fastigheten omfattar ca 50 000 m² mark.

Området och läget har en stor potential som en del av den spännnade utvecklingen på Norra Älvstranden och som granne till Volvo Lastvagnar.

Bland hyresgästerna märks ESAB Sverige AB, Andrén Plastformning AB och Semcon Caran AB.

Brf Anemonen

Aspelin Ramm Fastigheter har byggt 36 st bostadsrätter på Nya Vallhamra torg i Sävedalen. Ljus, rymd och funktion har varit vägledande vid utformningen av de 36 lägenheterna. Huset stod klart våren 2013 och var den första etappen av den utveckling som nu pågår på Vallhamra torg i Sävedalen.

Studio 57

Aspelin Ramm Fastigheter AB har byggt bostadsrätter 15 meter upp i luften ovanpå parkeringshuset på Östra Eriksbergsgatan. Studio 57 är lägenheter för dig som är intresserad av ett spännande, annorlunda och kreativt boende.

Studio 58

Yteffektivt och funktionellt mitt på Eriksberg

Välkommen till Studio 58. Ett av de mest spektakulära husen på Eriksberg. Två huskroppar, den ena spetsig, den andra med terrasser, skapar tillsammans en spännande form. Mellan husen finns plats för en lagom liten innergård, en grön skön lunga. Samtliga lägenheter har inglasade balkonger, som är ett härligt extrarum som kan användas året om. Vissa har dessutom terrasser, som varierar mellan 19 och 24 m2.

Ett enkelt val

Studio 58 inrymmer 58 ljusa och fräscha ettor, tvåor och treor. Flera av lägenheterna bjuder på stor flexibilitet i planlösningen, några tvåor kan till och med göras om till treor. Inredningen är stilren med material av hög kvalitet som står sig över tiden.

Nytt tänk gav ny plats

Aspelin Ramm är fastighetsutvecklaren som vågar prova nytt. I den första etappen, Studio 57, byggdes bostäderna ovanpå ett befintligt parkeringshus. På så sätt tillvaratogs outnyttjad yta i Göteborgs snabbast växande område samtidigt som ett trist p-hus förvandlades till ett spännande designobjekt. Detta går helt i linje med Aspelin Ramms affärsidé att bra byggnation hör ihop med en genomtänkt samhällsplanering, samtidigt som man utvecklar Göteborgs arkitektur på ett nyskapande sätt.

August Bark

August Barks gata 2 ligger väl exponerat i södra Högsbo. Fastigheten har en stor utvecklingspotential i samband med den utveckling av handel och serviceverksamheter i Södra Högsbo som pågår.

Bland hyresgästerna märks Göteborgs Beachvolleyklubb och SafeTeam.