Forsåker

Ett kontrastrikt Mölndal
Mölndals nya stadsdel Forsåker ska bli en energigivande kraftkälla som bidrar med växtkraft och inspiration till hela regionen. Här kommer bostäder, butiker, restauranger och kontor att mötas i en kontrastrik miljö som sjuder av liv.

Industrihistoria möter modern arkitektur
I den nya stadsdelens identitet är industrihistorien och Mölndalsån två viktiga delar. Forsåker ska vara attraktivt inte bara för de som bor eller arbetar här utan även för besökare, samt ge goda förutsättningar för kommersiell verksamhet i området.

Forsåker kallas det område som sedan 1600-talet varit hemvist åt pappersbruket i Mölndal. Mellan år 1653 och 2005 bedrevs här papperstillverkning, som har sysselsatt många Mölndalsbor och varit en viktig del i stadens brukshistoria och utveckling. I det nya området, som sträcker sig från Colorit-hallen vid Mölndals Bro till Kvarnbyn, skapas nu en helt ny stadsdel som kompletterar och utökar Mölndals Centrum. Det gamla området med sina fina gamla bruksmiljöer kommer att förvandlas till en levande blandstad där industrihistoria möter framåtanda. Många av byggnaderna i området kommer att rivas för att göra plats för nya. Men flera av de mest karaktäristiska industribyggnaderna kommer att rustas upp för att påminna om historien och samtidigt skapa ett spännande möte mellan dåtid och framtid.

Vi planerar för ca 200 nya bostadsrätter
Här kommer vi att kunna erbjuda ca 200 bostäder i trivsamma omgivningar. Dessutom planeras en stor mängd kontorsarbetsplatser, butikslokaler och utrymmen för kultur och utbildning på bekvämt avstånd från tåg, bussar och spårvagnar.

Forsåkerområdet utvecklas av Aspelin Ramm Fastigheter i nära samarbete med MölnDala Fastighets AB, Trollängen, Veidekke, PEAB, ByggVesta och Wallenstam.

Följ utvecklingen av Forsåker på www.forsåker.se

Vill du bo på Forsåker?
Är du intresserad av ett framtida boende på Forsåker? Lämna då gärna in en intresseanmälan här!

Strukturplan Forsåker

Ladda ner Forsåker Strukturplan (PDF – 7,7 MB)

Se filmen om Forsåker