Stadsdelen Pedagogen Park

Tillsammans med Mölndals stad skall vi skapa en ny stadsdel i Mölndal. Stadsdelen Pedagogen Park. Området är beläget mellan Pedagogen Park, Fässberg, Lindhaga och Solängen. Här planeras för cirka 1 100 nya bostäder och verksamheter och annan service. Se området från ovan!

Så här vill vi att stadsdelen Pedagogen Park ska bli…
Det spirar och gror, är levande och inbjudande. Här finns goda förutsättningar för att ses och mötas, för såväl företag som boende. Gemenskapen är tydlig på alla sätt och vis och en stor anledning till att man vill vara just här. Här trivs både gammal och ung, tillsammans. Gränser suddas ut. Här finns även skolor och kommunal service. Stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal är en blandstad, det märks. Att det är ett gammalt lärosäte känns inspirerande, en bra utgångspunkt till den växande stadsdelen Pedagogen Park.

Den framtida stadsdelen där det oväntade händer det är inte för inte som det är vår vision. I de planerade bostäderna bor man helt enkelt lite bättre, lite smartare och lite grönare. Till stadsdelen Pedagogen Park är det lätt att ta sig. Fina cykelvägar, bra kollektivtrafik och parkeringsmöjligheter på plats. Grönt, tillgängligt och välkomnande. Vi ses i den nya stadsdelen Pedagogen Park.

Vill du bo i den nya stadsdelen?
Är du intresserad av ett framtida boende i stadsdelen Paedagogen Park? Lämna då gärna in en intresseanmälan här

Följ gärna projektet och vår spännande resa på stadsdelenpedagogenpark.se.

Forsåker

I Papyrus gamla industriområde, utmed Mölndalsåns porlande vatten, är en ny stadsdel på väg att växa fram. Platsen där Forsåker växer fram har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. Genom att utnyttja kraften i forsen kunde man anlägga fabriker och producera papper med stor framgång under de kommande 300 åren. Trots att pappersproduktionen numera är nedlagd präglas platsen fortfarande till stor del av forsen som susar genom området.

Aspelin Ramm Fastigheter har fått i uppdrag att skapa en levande blandstad som tar tillvara atmosfären i det klassiska området och för industriarvet vidare in i en modern framtid.

Här kommer vi att kunna erbjuda ca 200 bostäder i trivsamma omgivningar. Dessutom planeras en stor mängd kontorsarbetsplatser, butikslokaler och utrymmen för kultur och utbildning på bekvämt avstånd från tåg, bussar och spårvagnar. Det nya området sträcker sig från Mölndals Bro till Kvarnbyn och kommer att bli en förlängning av Mölndals Centrum.

Forsåkerområdet utvecklas av Aspelin Ramm Fastigheter i nära samarbete med MölnDala Fastighets AB, Trollängen, Veidekke, PEAB, ByggVesta och Wallenstam.

Följ utvecklingen av Forsåker på www.forsåker.se

Vill du bo på Forsåker?
Är du intresserad av ett framtida boende på Forsåker? Lämna då gärna in en intresseanmälan här!

Strukturplan Forsåker

Ladda ner Forsåker Strukturplan (PDF – 7,7 MB)

Se filmen om Forsåker

Torslanda Hangar

Torslanda Hangar ligger i korsningen mellan Gamla Flygplatsvägen, Torslandavägen och Kongahällavägen. Fastigheten omfattar ca 3 600 m² lokaler för industri, kontor och proffsbutik samt 18 000 m² mark. Fastigheten  genomgick en större ombyggnad av fasader och renovering av kontorsdelen 2005.

Fastigheten uppfördes ursprungligen som flyghangar för Torslanda Flygplats.

Just nu har vi en ledig kontorslokal i Torslanda Hangar på Gamla Flygplatsvägen 4. Kontorslokalen är 155 m² och ligger på 2:a våningen. Ring Kristian för mer information! Tel.  031-760 11 92 alternativt mejla på kristian.hoglind@aspelinramm.se

 

 

Kungsbacka, iHede


Aspelin Ramm Fastigheter AB har förvärvat 17 000 kvadratmeter tomtmark med 7 500 kvadratmeter byggrätt vid Hederondellen i Kungsbacka. Med ett attraktivt läge med närhet till Willys, ICA MAXI, Freeport och Hede pendeltågstation, planerar vi att bygga en fastighet anpassad för handels- och serviceverksamhet.
Läs gärna mer om iHede, Kungsbackas nya Handelscentrum här!