3 och Sodexo tar plats i Pedagogen Park

Vid årsskiftet flyttar mobiloperatören 3 och serviceföretaget Sodexo in i Pedagogen Park i Mölndal. Det innebär att mer än hälften av de tillgängliga lokalerna i fastigheten nu är uthyrda. – Det är alltid roligt att hälsa nya hyresgäster välkomna till huset och extra roligt är det när så stora och välkända företag som 3 och Sodexo väljer att flytta in hos oss, säger Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastigheter.

Sodexo har tecknat avtal om att hyra 1403 kvadratmeter till sitt regionala huvudkontor för Västra Sverige. Sedan tidigare driver företaget även den populära lunchrestaurangen CV Linné i Pedagogen Park.

– Vi gillar verkligen läget i den mest expansiva delen av Mölndal, med många spännande företag i direkt anslutning till Pedagogen Park. Här flyttar vi in i helt nya och fräscha lokaler som vi själva har utformat för att de ska passa vår verksamhet. Vår egen restaurang och de utbyggda konferensmöjligheterna i huset gör att vi tror att Pedagogen Park mer och mer blir den nya naturliga mötesplatsen för den växande andelen företag i den här regionen, säger Åsa Keller Wannem, driftsområdesdirektör på Sodexo.

Mobiloperatören 3 har tecknat avtal att hyra 365 kvadratmeter för kontor och lager. 3 är ett snabbt växande företag som ägs av Wallenbergsfärens Investor och Hongkongbaserade Hutchison-Whampoa.

– Vi fastnade direkt för Pedagogen Park för att det är en miljö som stämmer bra överens med våra egna värderingar och vad vi står för – modernt, snyggt och attraktivt. Dessutom har vi flera medarbetare som bor i närheten som lätt och enkelt kan ta sig till och från arbetet. Den goda tillgången till parkeringsplatser och att man snabbt når de stora trafiklederna är en bonus för ett företag som vårt, eftersom vi är ute och åker mycket när vi installerar och servar nät och basstationer, säger Pelle Hellberg på 3.

För 3 var också möjligheten att själva välja plats i huset en bidragande orsak till valet av Pedagogen Park för sitt nya kontor. I arbetet med att iordningställa lokalerna har samtliga medarbetare involverats. Enligt Pelle Hellberg har det bidragit till att öka engagemanget och trivseln bland personalen. Han framhåller även den roliga och spännande blandningen av olika företag i Pedagogen Park som en viktig faktor när 3 valde sina nya kontorslokaler.

– Vi har även börjat arbeta med att utveckla vårt mobilnät i området så när vi flyttar in har vi en riktigt bra mobil kommunikationslösning på plats för både 3G och 4G. Jag är övertygad om att den lösningen uppskattas av både nuvarande och framtida hyresgäster i Pedagogen Park.

Sammanlagt är nu 17 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park.