Arkitekturpris för Pedagogen Park

Aspelin Ramm Fastigheter tilldelas Mölndals stads arkitekturpris 2013 för utformningen av Pedagogen Park. – Vi är väldigt glada och stolta över det här priset och ser det som ett erkännande av vår medvetna satsning på god arkitektur som ett centralt värde i alla våra fastighetsutvecklingsprojekt, säger Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastigheter.

Mölndals stads arkitekturpris tilldelas en byggnad som genom sin intressanta och omsorgsfullt utformade exteriör bidrar till en trivsammare miljö i staden. Motiveringen för arkitekturpriset 2013, lyder:

”Genom en innovativ fastighetsutvecklare med bistånd av en arkitekt med visioner, har en byggnad med osäker framtid genomgått en osedvanligt lyckad metamorfos. Från en ruvande slutenhet till transparent öppenhet och originalitet. Denna förvandling ger besökare och nyttjare en mycket god klarhet i orienteringen av lokalerna och samtidigt en känsla av historiskt värdefull tillbakablick.”

Idag är cirka 13 500 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park. Bland hyresgästerna finns bland andra Trafikverket, Svenska kyrkan och Sodexo. Dessutom har ett antal olika företag inom utbildnings- och tjänstesektorn idag sin verksamhet i Pedagogen Park.

– Det är en styrka att vi har så många olika verksamheter i huset i dag vilket skapar en attraktiv helhet för de företag och organisationer som funderar på att flytta hit. Nu är ju dessutom både lunchrestaurangen och den stora konferenshallen i drift, så vi känner verkligen att vi har ett starkt erbjudande till våra framtida hyresgäster.

När fastigheten är helt utvecklad räknar Aspelin Ramm Fastigheter med att ha cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessutom planeras på sikt för mellan 500 och 700 bostäder i området.

– Visionen för Pedagogen Park är att skapa en attraktiv mötesplats med en bra blandning av verksamheter och boende. Helt enkelt en levande miljö där människor kan arbeta, bo, trivas och må bra, säger Kristian Höglind.

 

Fakta Pedagogen Park

Ägare: Aspelin Ramm Fastigheter

Arkitekt: Semrén & Månsson

Entreprenör: BRA Bygg och AF Bygg Göteborg