Asiatiskt tillskott i Lugnetrondellen

Den asiatiska restaurangkedjan Linnea & Basilika öppnar en ny restaurang i handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Restaurangen blir 558 kvadratmeter och beräknas öppna under hösten 2017.
-Det känns riktigt bra att redan nu ha tecknat avtal med ytterligare en restaurang i Lugnetrondellen. Linnea & Basilika är en spännande och växande restaurangkedja som blir ett perfekt komplement till Max Hamburgare som redan tecknat avtal om att flytta in i köpcentrumet, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.  

 Grunden till restaurangkedjan Linnea & Basilika lades för åtta år sedan i Landskrona när restaurang Basilika öppnade och utsågs till årets restaurang i Landskrona. Konceptet med hemlagad mat från Sydostasien av hög kvalitet har sedan dess utvecklats till restaurangkedjan Linnea & Basilika som nu öppnar sin fjärde restaurang, denna gång i det nybyggda handelscentrumet.

– Det känns väldigt spännande att öppna ytterligare en restaurang med asiatisk mat som är hemlagad med färska råvaror från grunden. För oss är Varberg ett naturligt steg i vår planerade expansion norrut längs E6:an mot Norge. Varberg är en attraktiv och växande kuststad som känns helt rätt för oss. Lugnetrondellen ligger dessutom strategiskt placerad vid den norra infarten till staden, i närheten av många företag men också intill flera stora bostadsområden. Så vi räknar med liv och rörelse från det vi öppnar på morgonen till dess vi stänger klockan 21 på kvällen, säger Martin Pham som tillsammans med sin fru Anette Ngo äger och driver Linnea & Basilika.

Restaurangkedjan finns sedan tidigare, förutom i Landskrona, även i Löddeköpinge, Hyllinge och i Ängelholm. Förutom restaurangen i Varberg planerar Linnea & Basilika att öppna ytterligare restauranger i södra Sverige under de kommande åren.
– Vi har ett uppskattat restaurangkoncept som vi vet fungerar. På dagen serverar vi en lunchbuffe och på kvällen beställer gästerna från en à la carte-meny där de även kan ta med sig maten hem. Alla beställningar lagas natutligvis a´la minute. Från våra andra restauranger vet vi att våra gäster är beredda att köra upp till fyra mil för att hämta med sig mat hem från oss. Det känns naturligtvis väldigt bra och visar att vår mat är uppskattad. Vi hoppas och tror att vi kan locka såväl hantverkare som barnfamiljer och pensionärer till den nya restaurangen.

Förutom läget och den stora tillgången till gratis parkeringsplatser, var det möjligheten att själva utforma lokalen som bidrog till valet av Lugnetrondellen som plats för Linnea & Basilikas nya restaurang.

– Här kan vi tillsammans med Aspelin Ramm Fastigheter utforma hela restaurangen från grunden. Det gör att vi kan rita in stora köksytor som gör att personalen kan laga mat i en praktisk och bekväm miljö vilket förhoppningsvis även avspeglar sig i resultatet. I matsalen arbetar vi mycket med varma material och tyger för att skapa mindre rum i rummet och ge våra gäster en känsla av avskildhet och avkoppling. Förutom bra mat och en hög servicenivå är lokalen väldigt viktig för att skapa en positiv och minnesvärd restaurangupplevelse, säger Martin Pham.

Linnea & Basilika i Varberg beräknas öppna under hösten 2017 och innebär ett tiotal nya arbetstillfällen på heltid. Kökspersonalen hämtas i första hand från de andra restaurangerna i kedjan medan serveringspersonal rekryteras lokalt.