Aspelin presenterar East Square – en del av det nya Gamlestaden

Vad sägs om hunddagis, black-box, konst-workshop, konserter och olika marknader i gatuplan? På East Square finns något för alla. 

På historiskt innovativ mark, där SKF tidigare hade sitt huvudkontor, utvecklar Aspelin Ramm en plats som skapar värde över tid. Här finns allt som man kan förvänta sig av en arbetsplats, och det där extra som gör att man vill ta sig hit.

East Square är beläget mitt i Gamlestaden som är en av Göteborgs mest snabbväxande stadsdelar. Med dess unika puls och mångfald är East Square en plats för nytänkande och interaktion, där nya idéer och möten får flöda. Här vistas de som gillar att utmanas och att utmana. De som vill driva förändring och som vill vara delaktiga och engagerande.

Flaggskeppet i området är East 1, fastigheten som fram till 2020 varit SKFs huvudkontor. Byggnaden markerade vid invigningen 1967 en epok i svensk industrihistoria. Något som är centralt för vidareutvecklingen av fastigheten där Aspelin Ramm tillsammans med Wingårdhs arkitekter balanserar design, hållbarhet och innovation för att skapa platsen du inte vill vara utan. Unika inslag som originalutsmyckningar från Höganäs och Orrefors behålls, paviljonger byggs till, och varje våningsplan anpassas efter hyresgästens behov.

”East Square har ett fantastiskt läge mitt i Gamlestaden. Från den egna hållplatsen tar man sig till Centralstationen på endast åtta minuter, vilket är väldigt fördelaktigt för alla som söker ett centralt kontor som är enkelt att ta sig till likväl kollektivt som med bil.” säger Kristian Höglind, Uthyrnings- och Marknadschef på Aspelin Ramm.