Biltema etablerar sig i Varberg

Biltema har tecknat ett samarbetsavtal med Aspelin Ramm om att utveckla fastigheten Tändstiftet 1 på Värnamovägen 6 i Varberg. – Jag är övertygad om att Biltema blir ett alldeles utmärkt komplement till den livaktiga innerstadshandel som redan idag finns i centrala Varberg, säger Lennart Karlsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter.

Avtalet med Biltema omfattar cirka 5.500 kvadratmeter av de totalt 20.000 kvadratmeter i fastigheten som Aspelin Ramm vill utveckla för kontor och handel.

– Vi har fått positiva signaler från Varbergs kommun om att en plan för fastigheten skall kunna utvecklas på mellan 12 och 18 månader. Därefter kan bygget påbörjas. Om allt går enligt planerna kan Biltema flytta in någon gång under 2015.

I och med samarbetsavtalet med Biltema kan utvecklingen av övriga delar av fastigheten starta på allvar.

– Vi vill ta ett samlat och modernt grepp när vi utvecklar handeln i det här området. Varberg är en traditionellt stark handelsort där vi med vår etablering kan komplettera dagens utbud med en planerad och strukturerad volymhandel en bit ifrån stadskärnan. Ungefär på samma sätt som när vi utvecklade köpcentrumet 421 i Sisjön utanför Göteborg.

För Biltema är satsningen i Varberg en efterlängtad etablering på Västkusten, och ett välkommet tillskott mitt emellan de befintliga varuhusen i Göteborg och Halmstad.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen få etablera Biltema i Varberg. Vi har länge velat öppna fler varuhus längs Västkusten och då är naturligtvis Varberg en av de allra mest intressanta orterna för oss, säger Biltemas vd Olof Fransson.

Efter att en tid ha letat efter en lämplig plats för etableringen föll slutligen valet på Aspelin Ramms fastighet på Värnamovägen 6, ett par kilometer norr om centrum.

– För oss är det ett strategiskt bra läge intill en av de största infartslederna till Varberg. Det innebär bra möjligheter till exponering och ett stort flöde av människor som passerar fastigheten varje dag. Vårt väletablerade koncept, vårt breda sortiment och vår attraktiva prisbild hoppas vi tilltalar kunderna också i Varberg.

Biltema är just nu inne i sin mest expansiva etableringsfas någonsin. Mellan 2012 och 2016 etablerar företaget 66 nya varuhus i Norden, varav 39 nya varuhus öppnar i Sverige.