Bose Scandinavia flyttar till Pedagogen Park i Mölndal

I oktober flyttar Bose Scandinavia in i Pedagogen Park i Mölndal. Den 50-årsjubilerande tillverkaren av ljudutrustning för hem och offentlig miljö hyr 712 kvadratmeter som nu utformas för att passa verksamheten på bästa möjliga sätt. – Just möjligheten att vara med och utforma våra nya lokaler var en viktig parameter i valet av Pedagogen Park. Det gör att vi kan skapa en riktigt bra arbetsmiljö för våra medarbetare och att vi kan bygga upp den perfekta ljudmiljön redan från grunden, säger Klas Hammarstrand, vd Bose Scandinavia.

Förutom flexibiliteten i lokalerna framhåller Klas Hammarstrand det attraktiva läget och känslan av expansion i området som viktiga orsaker till att Bose Scandinavia flyttar sin verksamhet till Pedagogen Park.

– Det är spännande med utveckling och förändring och här har Aspelin Ramm lyckats skapa en levande miljö med en bra blandning av caféer, restauranger och kontorsverksamhet. I framtidsplanerna finns ju även tankar på att utveckla området med bostäder. Det är något helt annat än det industriområde där vi sitter idag.

I och med flytten kan kontoret nu sitta samlat i en och samma lokal, vilket inte är fallet idag.

– Vi trivs bra i Mölndal och många av våra medarbetare bor söder om Göteborg vilket gör att de även i fortsättningen undviker trängselskatt när de pendlar till och från arbetet. Gröna och trivsamma omgivningar och en näst intill obegränsad tillgång till parkeringsplatser är andra faktorer som hamnade på pluskontot innan vi bestämde oss för att flytta.

Förutom de attraktiva omgivningarna lyfter Klas Hammarstrand även fram de möjligheter som finns på insidan av Pedagogen Park.

– Här i huset har vi bland annat tillgång till den stora konferenshallen och två idrottshallar som vi redan nu ser fram emot att boka för olika teambuilding- och friskvårdsaktiviteter. Nu får vi också möjlighet att alldeles intill vårt nya kontor arrangera stora kundevenemang, mässor och produktlanseringar, om vi vill det. Det mesta är möjligt i de här lokalerna.

Kristian Höglind är affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter och ansvarig för uthyrningen av lokaler i Pedagogen Park. Han är nöjd med att ytterligare en välkänd representant för en bransch nu etablerar sin verksamhet i byggnaden.

– Det känns verkligen roligt att Bose Scandinavia flyttar hit och bidrar till den mångfald av olika företag som gör Pedagogen Park till en verkligt kreativ och dynamisk plats för företagande.

Sammanlagt är nu cirka 18 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter lokalyta uthyrda i Pedagogen Park.