Donnergymnasiet flyttar in i historiska Eriksbergs Mekaniska Verkstad

Donnergymnasiet har tecknat ett 15-årigt hyresavtal på närmare 4 000 kvm för skolverksamhet på Celsiusgatan 10 på Norra Älvstranden i Göteborg. Den gamla fina tegelbyggnaden på Celsiusgatan, med sin äldsta del från fyrtiotalet, var tidigare kontor för industri- och varvskoncernen Eriksbergs Mekaniska Verkstad. Fastigheten ägs idag gemensamt av oss och AF Projektutveckling . Hit flyttar Donnergymnasiet vid årsskiftet 2021/22.

Sedan starten i Göteborg för 20 år sedan har Donnergymnasiet funnits i nuvarande lokaler, också de på Celsiusgatan. Verksamheten har under åren vuxit från 60 till 600 elever.

– Vi hade inte kunnat få en bättre lösning, säger Pernilla Liljeberg, rektor för Donnergymnasiet i Göteborg. Vi stannar kvar på Donner-mark och flyttar bara 30 meter till moderna och funktionella lokaler, som anpassas efter våra behov och önskemål.

– Vi välkomnar Donnergymnasiet och ser fram emot att få bidra till att skapa en trivsam och god lärmiljö för eleverna, säger Hans Östling, regionchef för AF Projektutveckling och representant för det gemensamt ägda bolaget.

AF Bygg Göteborg har fått uppdraget att genomföra anpassningen av närmare 4 000 kvm i tre plan för nya Donnergymnasiet på Norra Älvstranden i Göteborg. AF Projektutveckling är en del av AF Gruppen, ledande bygg- och industrikoncern med 5 500 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen. Donnergymnasiet har bedrivit skolverksamhet i Göteborg i 20 år och är en mycket etablerad gymnasieskola i stadens utbildningsutbud. Skolan erbjuder fem högskoleförberedande program och har ett särskilt fokus på att blanda kunskap med kreativitet.

 

För information kontakta gärna:

Hans Östling, AF Projektutveckling, 0709-79 00 06

Pernilla Liljeberg, Donnergymnasiet, 0709-12 32 18