En gammal djurhudsindustribyggnad lämnar plats åt en ny handelsplats!

Just nu är rivningen av Kontrollhudars gamla lokaler på Värnamovägen 6 i Varberg i full gång. Kontrollhudar har åtta anställda som arbetar med behandling av hudar och skinn som sedan säljs vidare. Företaget har verkat i Varberg sedan 40-talet och nu har man flyttat verksamheten till Falkenberg.

Ny modern handelsplats
Vi är precis i början av utvecklingen av det som skall bli en ny modern handelsplats i Varberg. En ca 20 000 kvm stor handelsplats med utrymme för ca 15 aktörer inom volymhandel, exempelvis bygg- och vitvaror och liknande. Drygt 5000 kvm av de totalt 20 000 kvm är avsedda för Biltema som också kommer att etablera sig på området.

Vår passion för omvandling
Det som vi ofta talar om – att vi har en förkärlek för förvandlingar – är nu äntligen i full gång. Precis som när vi utvecklade köpcenter 421. En nedlagd galonfabrik förvandlade vi till en attraktiv och populär handelsplats med Nordens ledande butikskedjor representerade. Nu tar vi oss an en djurhudsbehandlingsfabrik och ska omvandla detta till en blomstrande handelsplats.

Både handelsplatsen och Biltema planeras stå klart under våren 2017.
Varberg rivning