Fler hyresgäster till Lugnetrondellen

I höst öppnar mattkedjan Rugstore sin nya butik i handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Totalt 519 kvadratmeter som anpassas och utformas efter den nya hyresgästens önskemål om att kunna exponera mattor på ett modernt och mer lättillgängligt sätt för kunderna. – Jag är väldigt glad för att Rugstore nu flyttar in i huset. Det är en nytänkande butik som passar perfekt tillsammans med de redan klara hyresgästerna i Lugnetrondellen och med de intressenter som vi har en pågående dialog med, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.
Rugstore är idag ett franchisekoncept som startade när Christian Mehrens såg behovet och möjligheten att visa mattor i en butik på ett nytt och mer lättillgängligt sätt. Inspirationen fick han från de stora matt- och inredningsmässor som han besökte som inköpare, där mattorna visades i ett exponeringssystem med ett slags kassetter som står på golvet.

– Den nya butiken blir väldigt rymlig med högt till tak vilket skapar bra möjligheter för att exponera mattorna på ett modernt sätt som skapar en tydlig överblick för kunderna. Genom att vi har kunnat vara med och påverka utformningen har vi också fått möjlighet att skapa en mattbutik med alla förutsättningar att nå sin fulla potential. Det har varit en viktig faktor när vi valde att etablera oss i Lugnetrondellen.

Förutom möjligheten att utforma lokalen var det ytterligare några faktorer som var avgörande för Rugstores val att etablera sig i det nya handelscentrumet.

– Jag gillar hela konceptet med Lugnetrondellen. Det är en sammanhängande handelsplats som ligger i ett attraktivt område för handel i Varberg. Man tar sig enkelt hit med bil och det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till butiken vilket gör det smidigt för kunderna att lasta sina varor. Sedan gillar jag också all grönska och växtlighet som planeras i området och att besökarna kan gå under tak mellan butikerna. Sammantaget bidrar allt detta till en bekväm och behaglig shoppingupplevelse.

Christin Meherens pekar också ut närmiljön och de övriga hyresgästerna som viktiga orsaker till att Rugstore öppnar sin nya butik i Lugnetrondellen.

– Det känns väldigt spännande och motiverande att flytta hit och få visa upp vårt breda mattkoncept med kvalitetsmattor från hela världen. Allt från små och praktiska dörrmattor till stora dekorativa mattor för vardagsrum och matsalar.

Rugstore öppnar i Lugnetrondellen den 1 oktober.