Första spadtaget för Brf Odlaren i Pedagogen Park firades tillsammans med nya grannar

Ett 20-tal blivande bostadsrättsägare i Brf Odlaren samlades i veckan för ett symboliskt första spadtag, i form av en plantering av en rosenbuske, på platsen där föreningens 48 lägenheter beräknas stå klara för inflyttning i juni 2024.

 

Två av de bostadsrättsköpare som hjälpte till med planteringen var Caroline Dahlström och Jacob Boström. Tillsammans med representanter för Aspelin Ramm Fastigheter, Radar arkitektur, Tuve Bygg och flera av sina kommande grannar satte de spaden i jorden för att markera starten av bygget av sitt nya hem -en fyra med hörnläge i den sydvästra huskroppen, med två badrum och två balkonger.

 

– Det känns spännande att vi ska bosätta oss på den här platsen när allt står färdigt om två år. Vi gillar framförallt det centrala läget nära Mölndals centrum, men ändå naturnära vid Ängårdsbergen och Botaniska trädgården, berättar Jacob Boström.

 

Idag bor de bara ett stenkast bort, i det nybyggda området Stallbacken men har ändå valt att teckna sig för en av de större lägenheterna i Brf Odlaren.

 

– Förutom läget gillar vi även den spännande och genomarbetade arkitekturen som ger hela fastigheten en lite mer exklusiv känsla än många andra hus som byggs idag. Vi ser verkligen fram emot att snart kunna flytta hit, säger Jacob Boström.

 

I Brf Odlaren byggs lägenheter i olika storlekar, mellan 26 och 92 kvadratmeter, med 1 till 4 rum och kök.