Från övergiven skola till levande stadsdel – Brogyllen, Bikefixx och Macc people öppnar i Pedagogen Park

Nu färdigställs det nya Parkhus 5 på Pedagogen Park i Mölndal. Här öppnade ICA och Flexmassage under våren, och efter sommaren slår blomsterbutiken Alchemilla upp sina dörrar. Nu står det även klart att ytterligare tre verksamheter väljer att etablera sig i fastigheten. Hantverksbageriet Brogyllen, vaccinationsmottagningen Macc People och Bikefixx cykelbutik och verkstad öppnar i Parkhus 5 under hösten 2023. – Det har gjorts en fantastiskt fin stadsdel i Mölndal och som etablerat Mölndalsföretag vill vi såklart vara med i detta! Till varje liten stadsdel behövs ett genuint hantverksbageri, och det är där vi kommer in, säger Susanna Börjesson, ägare av Brogyllen.


När Aspelin Ramm Fastigheter 2010 köpte vad som idag är känt som Pedagogen Park, var platsen en spökstad. Den gamla skolan som utbildat lärare sedan 1970-talet hade stått tom i många år. Tidigare intressenter ville riva, men Aspelin Ramm Fastigheter såg potentialen i den gamla byggnaden och har sedan dess utvecklat området med målet att skapa det bästa stadsdelscentrumet för det dagliga med 1100 nya bostäder, kontor, handel och lokal service.

Idag finns ca 40 företag på Pedagogen Park. Flera bostadsprojekt är igång och två nya landmärken, Parkhus 4 och 5, med kontors- och butikslokaler byggs längs med Bifrostgatan. Det är i det smått unika Parkhus 5, med butiker på gatuplan, kontor och parkeringsgarage i mitten och bostäder på toppen, som Brogyllen, Bikefixx och Macc People expanderar. – Vi är jätteglada över de här tillskotten och vet att de kommer att addera ett stort värde till alla som bor eller är verksamma på Pedagogen Park, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Brogyllen är ett familjeägt hantverksbageri och konditori med fem butiker i Göteborgsområdet. Allt startade i familjen Olssons källare i Mölndal 1962 och än idag bakas det krispiga brödet i stenugn i Mölndal. Ett stenkast bort, på Bifrostgatan 48, öppnar bageriet sin femte butik i oktober 2023.

I lokalen bredvid öppnar Macc People som bland annat kommer att erbjuda vaccination mot Covid- 19. Macc People har flera vaccinationskliniker i Skåne och verksamheten på Pedagogen Park blir därmed deras första i Göteborgsområdet.

I den största lokalen på 151 kvm öppnar Bikefixx cykelbutik och verkstad som idag finns i Linné, Gårda, Lindholmen och Lilla Bommen. Pedagogen Park blir den första etableringen i Mölndal och målet är att vara cyklistens förstahandsval, oavsett för att köpa ny cykel eller få din gamla fixad.

För mer information kontakta Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter. Tel: 0709-83 91 08. Epost: kristian.hoglind@aspelinramm.se

Parkhus 5 på Pedagogen Park i Mölndal.