Fyra nya hyresgäster hyr 1000 kvadratmeter i Pedagogen Park

Fyra nya hyresgäster är klara att flytta in i Pedagogen Park i Mölndal. Det är Grontmij, Novasol, 5AVE och Medicinsk Fotvårdsklinik som tillsammans hyr 1000 kvadratmeder för sina respektive verksamheter. – Det känns väldigt bra att välkomna fyra nya företag från helt olika branscher till Pedagogen Park. Tillsammans med övriga hyresgäster bidrar de till den mix av företag som gör området till en kreativ och dynamisk mötesplats för både människor och företag, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

Den internationella teknikkonsulten Grontmij flyttar de kommande veckorna sitt Göteborgskontor till 327 kvadratmeter stora lokaler som anpassats efter företagets specifika behov och önskemål.

– Vi valde Pedagogen Park för att få en nystart i nya flexibla lokaler i en lugn och avkopplande miljö där vi kan fortsätta att utvecklas och växa. Dessutom gillar jag verkligen konceptet att man som hyresgäst blir en del av ett större sammanhang. Den idén borde fler hyresvärdar anamma, säger Maria Zander, affärsområdeschef på Grontmij.

Novasol arbetar sedan mer än 40 år med förmedling av semesterbostäder för uthyrning i Europa. Företaget hyr 285 kvadratmeter i Pedagogen Park och flyttar in sitt huvudkontor i lokalerna i mitten av december.

– För oss var det viktigt att själva kunna vara med och påverka utformningen av lokalerna. Det skapar engagemang och bidrar till trivseln på arbetsplatsen. Nu har vi den plats vi behöver samtidigt som de flesta av oss fått närmare till jobbet. Här slipper vi också trängselavgifter och kostnader för garageplatser, säger Torbjörn Fredman, vd Novasol i Sverige.

Fifth Avenue – 5AVE – marknadsför och säljer inredningsprodukter för hemmet från etablerade internationella varumärken och från egen design och tillverkning. De hyr 198 kvadratmeter för sitt huvudkontor och sitt showroom i Sverige.

– Pedagogen Park ligger väldigt strategiskt. Det är enkelt att hitta hit och lätt att parkera för den som kommer med bil. Här får vi också möjlighet att utforma den optimala miljön för vår just vår verksamhet där hela kontoret blir som ett enda stort showroom. Det här skapar förutsättningar för oss att ta nästa steg i företagets expansion på den nordiska marknaden, säger Lars Andréasson, vd på 5AVE.

Medicinsk Fotvårdsklinik har redan flyttat in sin verksamhet på 175 kvadratmeter i Pedagogen Park. Där erbjuds framförallt medicinsk behandling av fötter, men även massage, ansiktsbehandling och rådgivning inom hälsa, träning och kosthållning. Dessutom arrangeras medicinsk yoga varje tisdag morgon i de egna lokalerna i samarbete med en extern yogainstruktör.

– Vi fastnade för de stora och fräscha lokalerna som gör det möjligt att genomföra egna arrangemang som kräver lite större ytor. Om inte kontoret räcker till har vi ju tillgång till den stora hörsalen och idrottshallen som båda är perfekta för lite större event. Vår ambition är att skapa ett centrum för välbefinnande för alla som bor eller arbetar här i närheten. Att det finns ett stort kundunderlag i närområdet var naturligtvis viktigt för oss och det blir ju ännu bättre när det börjar byggas bostäder här i Pedagogen Park, säger Helena Svensson på Medicinsk Fotvårdsklinik.

Sammanlagt är nu cirka 21 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter lokalyta uthyrda i Pedagogen Park.