Hager flyttar kontor och showroom till Pedagogen Park

Det internationella elteknikföretaget Hager flyttar i november in i Pedagogen Park i Mölndal. Företaget hyr totalt 1030 kvadratmeter som färdigställs efter den nya hyresgästens specifika önskemål och behov. – Vi ser verkligen fram emot att vara en del av den kreativa och dynamiska miljö som just nu skapas i Pedagogen Park, med människor och företag från helt olika branscher och verksamheter, säger Leif Hallén, vd för Hager.

För Hager var just blandningen av olika företag en viktig orsak till valet att flytta företagets kontor och showroom till Pedagogen Park. Men även möjligheten att låta medarbetarna själva vara med och utforma de nya lokalerna bidrog till beslutet.

– Flytten innebär slutet på en lång förändringsprocess som vi drivit internt i företaget. Men det är samtidigt också början på de kommande årens arbete där vi har som ambition att växa ytterligare på den svenska marknaden. Genom att involvera medarbetarna i förändringen skapar vi ökat engagemang och förhoppningsvis också en ökad trivsel på arbetet.

Det nya kontoret kommer att präglas av öppna ytor och en varm och välkomnande atmosfär.

– Vi gillar att ha våra kunder hos oss och genomför regelbundet olika aktiviteter och utbildningar. Våra nya lokaler ger verkligen uttryck för vår företagsfilosofi om öppenhet, närhet och transparens. Dessutom är det ett stor plus att ha tillgång till idrottshallen och den stora hörsalen som båda är perfekta för att arrangera lite större utställningar och evenemang, säger Leif Hallen.

Kristian Höglind är affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter och ansvarig för uthyrningen av lokaler i Pedagogen Park. Han är nöjd och glad över att välkomna ännu ett ledande företag inom en bransch som tidigare inte varit representerad i Pedagogen Park.

– Hager är ett ledande elteknikföretag som står för hållbarhet och kvalitet. Tillsammans med övriga hyresgäster är de med och skapar den attraktiva och levande mötesplats som Pedagogen Park idag är. Vi planerar även att bygga mellan 500 och 700 lägenheter i området. När det är klart har vi utvecklat en nedlagd skola till en stadsdel där människor kan leva, arbeta och må bra.

Sammanlagt är nu cirka 20 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter lokalyta uthyrda i Pedagogen Park.