Handelsbanken flyttar till nya lokaler i Parkhus 4 i Mölndal

Aspelin Ramm Fastigheter har tecknat avtal med Handelsbanken om att hyra 600 kvadratmeter i det nya kontorskvarteret Parkhus 4 som beräknas stå klart till sommaren 2024. Handelsbanken flyttar sitt kontor från markplan i området till moderna och anpassade kontorslokaler som ligger några våningar upp i den nya byggnaden. – Att Handelsbanken väljer vara kvar i Pedagogen Park och ser möjligheterna här är naturligtvis väldigt positivt. Det är ett kvitto på att den här stadsdelen attraherar många bra verksamheter som alla bidrar till att skapa en dynamisk, spännande och attraktiv mötesplats, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

 

Parkhus 4 har tillsammans med det intilliggande bostadskvarteret Parkhus 5 utformats av arkitektbyrån Wingårdhs med målet att skapa en levande stadsgata med en mix av butiker, kontor, bostäder och service. Tillsammans inrymmer de båda kvarteren 12.000 kvadratmeter kontorsyta, 3.000 kvadratmeter lokaler i markplan som lämpar sig för butiker och service samt 3.000 kvadratmeter bostadsyta.

– Dessutom finns det cirka 300 parkeringsplatser i de båda Parkhusen, gömda bakom fasader täckta av grönska, så att den naturliga parkmiljön lever kvar i stadsdelen. Men för att nå vårt mål, att skapa det bästa stadsdelscentrumet i regionen, krävs att vi har en bra blandning av olika verksamheter som kan erbjuda ett brett utbud av lokal service under både dag- och kvällstid. Det skapar trygghet och trivsel för de som bor och arbetar här i Pedagogen Park, säger Kristian Höglind.

 

Handelsbanken i Mölndal flyttade från Mölndals Centrum till Pedagogen Park 2014 när ombyggnaden av den före detta lärarhögskolan stod helt färdig. Nu flyttar de inom området till nya lokaler som är mer anpassade till dagens bankverksamhet.

– Vi trivs jättebra. Här sitter vi centralt i kommunen, i närheten av Mölndals Centrum och nära innovationsklustret GoCo Health Innovation City som växer fram runt Astra Zeneca. Hedin Group är på gång att flytta sitt huvudkontor till en grannfastighet samtidigt som hela stadsdelen expanderar med nya spännande företag och fler bostäder. Det gör att vi kan växa och ändå fortsätta att vara nära våra kunder, säger Helena Johansson, kontorschef på Handelsbanken Mölndal.

 

I Parkhus 4 får Handelsbanken rymliga ljud- och ljusanpassade kontorslokaler som utformas för att fungera effektivt och bidra till att öka trivseln hos både medarbetare och besökare.

– När vi flyttar in får vi en ännu bättre arbetsmiljö som är mer anpassad efter hur vi jobbar med våra kunder idag, där vi fokuserar mer på rådgivning och bokade möten. Trots det behåller vi vår kundtjänst som gör det möjligt att även i framtiden komma in till oss på ett spontant besök. Här är det även lättillgängligt och enkelt att parkera om man reser med bil. Det gör det smidigt även för oss när vi ska åka ut och besöka våra kunder, säger Helena Johansson.

 

Kristian Höglind är nöjd med att flera hyresgäster vill stanna kvar i området även när deras lokalbehov förändras. Genom byggandet av de båda Parkhuskvarteren kan Aspelin Ramm Fastigheter ofta erbjuda lösningar som kan tillgodose nya behov och önskemål från befintliga hyresgäster.

– Att våra hyresgäster flyttar mellan olika lokaler inom området är ett tecken på att de trivs. Det känns bra och gör att vi ser med tillförsikt på den framtida utvecklingen när vi bygger nya kontor och bostäder. Intresset av att bo och arbeta här är fortsatt stort och vi för just nu samtal med flera olika företag och verksamheter som är intresserade av att flytta hit.

Helena Johansson, kontorschef på Handelsbanken Mölndal.

Parkhus 4.