IMS Medical Radar hyr kontor i Pedagogen Park

Aspelin Ramm Fastigheter hyr ut 1062 kvadratmeter lokalyta i Pedagogen Park till marknadsundersöknings-företaget IMS Medical Radar. Inflyttning är planerad till den 1 oktober efter det att lokalerna har anpassats och färdigställts efter företagets behov och önskemål.

– Det här innebär att ytterligare en bransch nu etablerar sin verksamhet i Pedagogen Park och bidrar till den mångfald bland hyresgästerna som vi eftersträvar för att få ett verkligt levande hus, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

IMS Medical Radar är ett marknadsundersökningsföretag inom hälso- och sjukvård och är en del av IMS Health med verksamhet i över 100 länder.

– Vi fastnade tidigt för Pedagogen Park. Det ligger strategiskt i ett trevligt och grönt område men ändå nära centrum. En stor andel av vår personal bor dessutom söder och öster om Göteborg vilket gör att de enkelt tar sig till och från arbetet. Även för medarbetare som åker kollektivt eller cyklar är läget attraktivt, säger Charlotte Langtved, vd IMS Medical Radar.

En annan avgörande faktor för valet av Pedagogen Park var möjligheten att som hyresgäst själv vara med och utforma lokalerna.

– Jag gillar verkligen det här konceptet som innebär att vi får ett tomt skal som vi sedan kan utforma och anpassa efter våra egna behov. Det gör att vi verkligen kan utnyttja ytorna effektivt och öka kommunikationen mellan medarbetarna. Som designintresserad uppskattar jag även på vilket sätt byggnaden är utformad, med en god känsla också för de små detaljerna.

Ytterligare bidragande orsaker var enligt Charlotte Langtved den rimliga hyresnivån och den positiva atmosfären i området.

– Man blir verkligen glad när man kommer hit och man känner direkt att det här är ett område på uppgång, ett framtidsområde som växer. Det är nytt och fräscht och utformat med ett tydligt miljötänkande. Den nyöppnade lunchrestaurangen i fastigheten är också ett plus.