Jula flyttar in i Lugnetrondellen

Jula har tecknat avtal om att etablera sig i det nybyggda handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Avtalet omfattar 3200 kvadratmeter och det nya varuhuset beräknas stå klart i oktober 2017. – Jula är en av landets allra största aktörer för hemmafixare med en aktiv livsstil. Att de väljer att etablera ett varuhus i Lugnetrondellen är naturligtvis väldigt roligt och mycket betydelsefullt för handelscentrumets fortsatta utveckling. En bra mix av olika verksamheter är det som skapar en attraktiv handelsplats, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.
Sedan tidigare är det klart att Biltema och Max öppnar i Lugnetrondellen, och med Jula som ny hyresgäst läggs ytterligare en pusselbit i bygget av en komplett handelsplats.

– Med tre så stora och väletablerade aktörer från olika branscher redan på plats blir det naturligtvis ännu mer attraktivt för andra aktörer att söka sig hit. Vi för hela tiden samtal med ett antal olika intressenter från exempelvis elektronikbranschen, sport, möbel och heminredning, säger Kristian Höglind.

Totalt omfattar Lugnetrondellen 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7000 kvadratmeter och beräknas vara klart till hösten 2017. I samband med bygget av Lugnetrondellen förändras även infrastrukturen i Varberg. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg. Tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut och dessutom planeras nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen.

– De här förändringarna gör det möjligt för staden att växa norrut, närmare Lugnetrondellen. Det innebär ett växande kundunderlag i vårt närområde vilket kommer att gynna verksamheterna i köpcentrumet. Vi bygger även 600 nya parkeringsplatser vilket gör det enkelt och bekvämt att komma hit och handla också för våra besökare som kommer med bil. Samtidigt bygger vi med höga miljöambitioner. Aspelin Ramms del av Lugnetrondellen blir som lägst certifierad GreenBuilding, med 25 procent lägre energianvändning än nybyggnadskraven, men vi utreder även ytterligare energibesparande lösningar, säger Kristian Höglind.