Lugnetrondellen i Varberg närmar sig öppning

Vi fick en pratstund med Mats som är byggprojektledare på Aspelin Ramm fastigheter och som är ansvarig för bygget av det nya handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg…

Hej Mats! Hur går arbetet med Varbergs nya handelscentrum Lugnetrondellen? Vad gör ni just nu?
-Just nu är projektet inne i en väldigt rolig fas där man börjar se resultatet av de arbete som vi lagt ner under flera års tid. De är full rulle på plats och vi är ca 50 man som nu håller på att färdigställa de sista. Det är ytskikt både inne och ute, installationerna håller på att göra det sista inför driftsättning och provkörning. Bygget är inne i ett väldigt hektiskt skede nu men än så länge går allt enligt tidplan.

Vem kommer att flytta in först på Lugnetrondellen?
-Först in är båda restaurangerna, Max och Linnea & Basilika som har planerat öppning den 4 oktober. Även Rugstore planerar att öppna i början av oktober. Sen är det Julas tur att slå upp portarna och de görs i mitten av oktober. Vi har inte fått exakt datumbesked av Rugstore och Jula ännu men den officiella invigningen av handelscentrumet är lördagen den 28 oktober.

När kommer Sportshopen och Biltema till Varberg då?
-Sportshopen öppnar om några månader, i början av nästa år är det tänkt och Biltema planerar att öppna i slutet av 2018.

Varför öppnar inte alla samtidigt?
-Det hade såklart varit det absolut roligaste men det är varken helt enkelt eller problemfritt att få alla aktörer att kunna lösa det samtidig. Dessutom hade det blivit totalt trafikkaos om alla öppnade samma dag. Varbergsborna (och övriga också för den delen) får helt enkelt öppningserbjudande från de olika aktörerna lite utspritt. Det tror jag blir bra!

Se mer här! Lugnetrondellen.se