Max Hamburgerrestaurang öppnar i Lugnetrondellen

Den svenska familjeägda hamburgerkedjan Max öppnar en ny restaurang i handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Restaurangen, som har ritats av Gert Wingårdh, blir cirka 500 kvadratmeter stor och beräknas öppna under hösten 2017. – Det är väldigt roligt att just Max väljer att etablera sig i Lugnetrondellen. Det är en av de ledande och snabbast växande snabbmatsrestaurangerna i landet med över 100 restauranger från Ystad till Haparanda, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.  

Max hade länge letat efter en lämplig lokal för en etablering i Varberg och när det stod klart att Lugnetrondellen skulle byggas var det ett enkelt val enligt Tony Jakobsson som är bygg- och fastighetschef på Max. – Det känns verkligen roligt att äntligen ha gjort klart för att öppna upp en Maxrestaurang även i Varberg. Lugnetrondellen är en naturlig handelsplats och en knutpunkt för trafiken till och från Varberg. Just trafikflöden samt närhet till handel, arbetsplatser och bostäder är avgörande faktorer för oss när vi beslutar om att etablera nya restauranger. Den nya restaurangen i Varberg byggs med ett helt nytt restaurangkoncept som tagits fram i samarbete med arkitekten Gert Wingårdh och som lanserades i maj i år. Konceptet innebär en mer påkostad inredning i naturliga material som trä och läder och som ska höja nivån på restaurangupplevelsen.

– Det nya restaurangkonceptet återspeglar vår höga ambitionsnivå när det gäller både mat och miljö. För gästerna är det en helt ny upplevelse, med smidigare flöde och mer välkomnande tilltal, säger Tony Jakobsson.

Förutom de 105 restaurangerna i Sverige driver Max ett 10-tal restauranger i Norge, Danmark, Abu Dhabi och Dubai och man planerar för att öppna ytterligare 50 nya restauranger i Sverige under de kommande åren. Totalt omfattar Lugnetrondellen 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7000 kvadratmeter och beräknas vara klart till hösten 2017. Förutom Max är det sedan tidigare klart att Biltema bygger ett 7000 kvadratmeter stort varuhus i det nya handelscentrumet.

– Det känns riktigt bra att vi tidigt har gjort klart med en spännande restaurang i Lugnetrondellen. Det är en väldigt viktig del för att utveckla ett framgångsrikt handelscentrum, med en bra och bred mix av olika butiker och verksamheter inom exempelvis elektronik, hem och fritid samt kök och vitvaror. Intresset för att etablera sig här är stort och vi räknar med att teckna avtal om ytterligare 4000 kvadratmeter, med olika butiker från olika branscher, inom den närmaste månaden, säger Kristian Höglind.
I samband med bygget av Lugnetrondellen förändras även infrastrukturen i Varberg. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg. Tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut och dessutom planeras nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen.

– De här förändringarna gör det möjligt för staden att växa norrut, närmare Lugnetrondellen. Det innebär ett växande kundunderlag i vårt närområde vilket kommer att gynna verksamheterna i köpcentrumet. Vi bygger även 600 nya parkeringsplatser vilket gör det enkelt och bekvämt att komma hit och handla också för våra besökare som kommer med bil. Samtidigt bygger vi med höga miljöambitioner. Aspelin Ramms del av Lugnetrondellen blir som lägst certifierad GreenBuilding, med 25 procent lägre energianvändning än nybyggnadskraven, men vi utreder även ytterligare energibesparande lösningar, säger Kristian Höglind.