Möt vår nya vd, Manne Aronsson

Den 1:e juni tillträdde Manne Aronsson rollen som vd för Aspelin Ramm Fastigheter. Manne har 20 års erfarenhet av fastighetsutveckling, både inom kommersiell fastighetsutveckling och bostadsutveckling. Manne kommer närmast från en tjänst som ansvarig för Bonava Riks i Sverige.

Lär känna Manne
-Om jag ska börja lite privat så är jag lyckligt gift med Anette sedan många år tillbaka. Vi har två barn, två flickor som heter Ellen & Alva. Eller barn och barn, ungdomar är nog rätt ord. Ellen har precis fyllt 18 år och har tagit körkort och Alva är 16 år. Vi bor i en villa i Sävvik på Hisingen. Sävvik ligger mellan Torslanda och Björlanda. Huset byggde vi 2008 och här har vi bott sedan dess, med undantag för några år i Oslo. Vi är en aktiv familj som gillar idrott. Vi gillar att både utöva sport och vi kollar även på mycket sport. Vi gillar fjällmiljö och åker skidor på vintern och är gärna på havet och kör båt på sommaren. Vi är väldigt sociala och umgås med våra vänner så ofta det går. Det har faktiskt varit lite tufft nu under pandemin – att inte kunna träffas och umgås så mycket. Men förhoppningsvis ljusnar det snart och när värmen nu kommer till oss så blir det enklare att mötas utomhus.

En hängiven fastighetsutvecklare från norra Bohuslän
-Jag gillar också såklart att jobba. Att arbeta med fastighetsutveckling är det roligaste jag vet och det är också det jag har gjort under hela min karriär. I lite olika former. Jag är född och uppvuxen i norra Bohuslän, i Tanum. Min fru är uppvuxen i Strömstad och vi flyttade till Göteborg för att studera 1996. Jag har gått på Chalmers och är civilingenjör. Jag började på NCC property development, som på den tiden hette NCC fastighetsutveckling, och där arbetade jag med utveckling av kommersiella fastigheter. Så jag har arbetat med köp, sälj och utveckling i alla dess former.

Ett spännande steg att flytta till Norge
-2013 slutade jag på NCC Sverige och så flyttade vi till Norge 2014 och där var jag ansvarig för NCC fastighetsutvecklingsdel i Norge. Det var ett stort och väldigt spännande steg för hela familjen att flytta till Asker, som ligger strax väster om Oslo. Barnen var bara 9 och 11 år då så visst var det lite spänt och man visste inte riktigt hur det skulle bli med ny skola, nya vänner och så vidare. Men lyckligtvis gick det väldigt fint för tjejerna som är sociala och dom spelade fotboll och handboll och båda fick en massa nya vänner som dom faktiskt fortfarande än idag har fin och nära kontakt med.

-Under min tid i Norge så såg jag fastigheterna som Aspelin Ramm utvecklat i Oslo. Det är otroligt fina projekt som genomförts där. Inte minst Vulkan och Tjuvholmen. Det är väldigt kul att Aspelin Ramm är ett så starkt, välkänt och respekterat varumärke. Åren i Norge var en otroligt häftig erfarenhet, inte bara för mig, utan för hela familjen. Men var sak har sin tid och vi kände att efter några år var det dags att vända hem igen.

Hem till Sverige igen
-2018 flyttade vi hem till Göteborg igen och till vårt hus som hade varit uthyrt under tiden.
Väl hemma i Sverige så börjad jag arbeta på Bonava. Här blev jag ansvarig för bostads-utvecklingen för Bonava Riks (Riks är allt utom Stockholms stad). Totalt var jag här i 2,5 år och det har varit en fin och inspirerande resa med Bonava där vi glädjande nog också lyckats skapa en kraftig tillväxt för Bonava Riks.

I september förra året var jag i kontakt med Lennart då jag visste att han skulle sluta. Efter samtal och när jag fått klart för mig vad bolaget ville framåt så blev jag nyfiken och intresserad av tjänsten. Jag kände ju också till varumärket och att Aspelin Ramm Fastigheter utvecklat riktigt fina projekt. Att basen var här i Mölndal och med ett dedikerat team kändes också väldigt lockande.

Tillsammans ska vi ta nästa steg
-Det här känns som en väldigt spännande match och jag är supertriggad på att vi tillsammans ska ta ett steg till med Aspelin Ramm Fastigheter. För att lyckas med det så krävs det att man har ett starkt varumärke och att man utvecklar bra projekt. Att både kunna vara kommersiellt drivna så att ägarna blir nöjda och att vi får bra avkastning men också att vi samtidigt gör långsiktigt bra saker. För vi är en spelare i stan. Det är viktigt för att komma över nya byggrätter och få möjligheten till att driva fler affärer. Det är ett teamarbete i allra högsta grad och förstå vad kommuner, kunder och ägare vill.

-Det viktigaste för mig just nu är att lära känna alla medarbetare, våra fastigheter, våra projekt, och inte minst kulturen i bolaget. Det har varit ett jättebra mottagande och en bra onboarding-process och jag kommer lägga mycket kraft på att komma in i vår verksamhet så fort det bara går så att jag också kan börja bidra med min kunskap och erfarenhet. Jag ser väldigt mycket fram emot detta!