Nordic Wellness öppnar nytt gym på 670 kvadratmeter i Pedagogen Park i Mölndal

Den snabbväxande gymkedjan, med över 336 träningsanläggningar runt om i Sverige, öppnar i november en ny klubb i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal.  – Jag är väldigt nöjd med att vi nu också får hit ett stort och seriöst gym som är tillgängligt för både våra företagare och boende i området, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

 Redan i juni börjar lokalen att anpassas efter Nordic Wellness önskemål och krav som bland annat innebär att ventilationssystemet byts ut och dimensioneras för att få lokalerna att bli en modern och effektiv träningsklubb.

– Som hyresvärd har vi alltid en dialog med våra hyresgäster om hur vi kan utforma och anpassa lokalerna för att fungera så bra som möjligt för såväl kunder som anställda, säger Kristian Höglind.

– Stillasittande och passivitet är ett folkhälsoproblem som fått breda ut sig och det kan bli kostsamt för både individ och samhälle. Jag vet att människor behöver röra på sig för att må bra. Att vi fortsätter att öppna nya klubbar och göra träning tillgänglig för så många människor som möjligt är vårt bidrag till att förbättra folkhälsan, säger Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness.

Ett av de viktigaste skälen till att Nordic Wellness öppnar sin nya klubb i Pedagogen Park är just blandningen av boende, företag och lokal serviceverksamhet. Magnus Wilhelmsson menar att det skapar rätt förutsättningar för ett aktivt och välbesökt gym under stora delar av dagen.

– Internationella mätningar visar att närhet till klubben är viktig för att träningen ska bli av. Med vår etablering i stadsdelen Pedagogen Park ökar närheten till träning på arbetsplatsen och hemmet vilket ytterligare bidrar till att fler människor kan komma i rörelse och må bättre, säger Magnus Wilhelmsson.