Ny restaurang till Pedagogen Park

Lunchrestaurangen Kock & Rock expanderar och öppnar sin andra restaurang i Mölndal, på Pedagogen Park. Kock & Rock tar över den befintliga restaurangen som har hållit stängt under stora delar av året på grund av coronapandemin. – En uppskattad restaurang i närområdet är själva navet för att kunna erbjuda en attraktiv kontorsfastighet till hyresgäster. Därför känns det väldigt bra att en så välkänd och välbesökt krögare som Kock & Rock tar över restaurangen i Pedagogen Park, säger Kristian Höglind, marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Kock & Rock Pedagogen Park omfattar cirka 500 kvadratmeter lokalyta och har plats för 150 restauranggäster. Dessutom disponerar restaurangen en stor uteservering där det sommartid ryms ytterligare ett 50-tal gäster. Efter lite anpassningar av lokalen beräknar restaurangen öppna redan den 4 januari nästa år.

– Jag vet att väldigt många av våra hyresgäster har sökt sig till Kock & Rocks andra restaurang i Åbro under den här tiden som restaurangen varit stängd, så det är verkligen ett starkt och eftertraktat varumärke som vi nu hälsar välkomna till Pedagogen Park, säger Kristian Höglind.

Benny Billman är krögaren som tillsammans med kollegan Jonny Palm grundat och driver Kock & Rock. Han berättar att de länge haft ögonen på Pedagogen Park och tvekade inte när de fick frågan om de ville etablera en ny Kock & Rock i fastigheten.

– Det känns väldigt spännande att öppna nytt, särskilt i tider när många av våra kollegor i branschen har det tufft. Men våra positiva erfarenheter från Kock & Rock i Åbro gör att vi ser ljust på framtiden. Vi märker att helt nya gäster hittar till oss och att de uppskattar bra mat lagad på svenska råvaror utan tillsatser. Mat som är god och nyttig och som håller en hög och jämn kvalitet.

Enligt Benny Billman så kommer lunchgäster att känna igen sig i den nya restaurangen, med en meny som varje dag också erbjuder ett vegetariskt alternativ och en stor salladsbuffé.

– Både jag och Jonny är intresserade av vegetarisk kost och har insett hur gott och nyttigt det kan vara. Det innebär att vi bland annat gör våra egna groddar och även surar kål och gör kimchi själva i restaurangen. Bara det senaste året har vi märkt av en väldigt stor och ökande efterfrågan på vegetariska lunchalternativ. Den trenden är jag övertygad om att den fortsätter.

Förutom fräscha lokaler och närheten till grönområden var det också närheten till ett stort och växande kundunderlag som var avgörande för beslutet att ta över restaurangen i Pedagogen Park.

– Redan idag har 700 människor sin arbetsplats i Pedagogen Park. Lägg till det att hela området nu växer med 1100 nya bostäder och ytterligare lokaler för kontor, handel och lokal service. Så länge vi fortsätter att leverera mat på en hög och jämn nivå så är jag trygg med att den här satsningen blir lyckosam. Vi ser fram emot att öppna inom kort och längtar redan efter värmen och möjligheten att öppna upp uteserveringen och kanske kunna erbjuda grillbuffé någon dag i veckan, avslutar Benny Billman.