Nya hyresgäster till Pedagogen Park

Två nya företag flyttar in i Pedagogen Park. Det är det börsnoterade IT-företaget Xtranet, som tillsammans med beräknings- och simuleringsbolaget VETEC, valt att etablera sig i Pedagogen Park. – Nu när huset nästan är fullt kan vi konstatera att vår vision om Pedagogen Park som en attraktiv mötesplats har blivit verklighet. Vi skapar regelbundet arrangemang med olika teman där våra hyresgäster kan mötas och samverka med varandra. Det ger energi och inspiration och skapar nya affärer, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

Xtranet är en totalentreprenör för utbyggnad av fiberoptiska nätverk och implementering av mobila kommunikationslösningar i inomhusmiljöer. De hyr 220 kvadratmeter och flyttar in i Pedagogen Park strax före årsskiftet.

– Vi växer och behövde större och mer flexibla lokaler där vi kan fortsätta att expandera vår verksamhet. Det som gjorde att valet föll på Pedagogen Park var framför allt läget här i väster. Men vi gillar även lokalens utformning och den lite moderna industrikänslan, luftigt och högt till tak med synliga installationer. Dessutom är allt nytt och fräscht med hög standard vilket bidrar till trivseln och arbetsglädjen. Det blir som en nystart för oss 2016, och alla medarbetare ser verkligen fram emot att flytta in så snart som möjligt, säger Tom Truedson, regionchef för Xtranet.

VETEC arbetar med beräkning och simulering i datormiljö och flyttar in i 290 kvadratmeter stora lokaler i februari 2016. Just nu byggs och anpassas lokalerna för att fungera som en hybrid av ett aktivitetsbaserat kontor och ett traditionellt kontor. Medarbetarna kan sitta i de grupper eller miljöer som de för tillfället arbetar i.Att jobba aktivitetsbaserat känns spännande och bidrar förhoppningsvis till ökad trivsel, kreativitet och kunskapsöverföring och i slutändan till ett bättre resultat för våra kunder. Närheten till Änggårdsbergen med fina motionsspår är väldigt positivt för oss. Även att det finns ett gym och en sporthall i huset. Dessutom gillar vi närheten till Söderleden och E6 som gör att vi snabbt och enkelt kan nå våra kunder. Eftersom en av våra gruppchefer är rullstolsburen var det ett absolut krav att de nya lokalerna med toaletter och duschar var anpassade för personer med nedsatt rörelseförmåga, berättar Anders Tengvall, vice vd på VETEC.

Samtidigt som Pedagogen Park fylls med hyresgäster påbörjar Aspelin Ramm Fastigheter tillsammans med Mölndals stad nu utvecklingen av bostäder i området. Totalt planeras för cirka 800 bostäder i det som ska bli stadsdelen Pedagogen Park.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Pedagogen Park mot en modern blandstad med arbetsplatser, bostäder och lokal service. En levande stadsdel där människor kan bo, arbeta och trivas tillsammans. Vi har redan bjudit in till öppna informationsträffar där vi fångat upp idéer och synpunkter på hur området kan utvecklas. Det är ju ändå de som ska bo och arbeta här som vet hur de vill att deras vardag och verklighet ska se ut för att fungera på bästa sätt, säger Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastigheter.