Nya hyresgäster till Torslanda

Det är begravningsbyrån Fonus och Sveriges största juristbyrå Familjens Jurist samt Sockermajas som väljer att etablera sig i det nybyggda affärsområdet på det före detta flygplatsområdet i Torslanda. – Det attraktiva läget intill den nya bussterminalen och de många bostadsprojekten i närområdet har gjort att intresset för att etablera sig här har ökat markant den senaste tiden. Med två helt nya verksamheter på plats blir handels- och tjänsteutbudet ännu mer komplett vilket även det ökar efterfrågan på lediga lokaler, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.  

 Aspelin Ramm Fastigheter äger tre fastigheter inom det före detta flygplatsområdet; Terminal 1, Terminal 3 och Torslanda Hangar. Sammanlagt utgör byggnaderna 7300 kvadratmeter avsedda för handel, kontor och service. Den totala markytan uppgår till cirka 30 000 kvadratmeter.

– Nu börjar vi se resultatet av den utveckling av Amhult som vi förväntade oss när vi investerade i det här området för över tio år sedan. Ett Amhult som växer och utvecklas till en attraktiv och modern stadsdel, med en bra blandning av bostäder och lokal service i den här delen av Göteborg, säger Kristian Höglind.

Fonus och Familjens jurist hyr 122 kvadratmeter i den nybyggda fastigheten Terminal 3. Kontoret blir deras andra kontor på Hisingen och förmodligen ett av de finaste i hela Sverige, enligt distriktschefen Joachim Knudsen.

– Vi vill vara där våra kunder finns och Torslanda är ett av de mest expansiva lägena i hela Göteborg. Nu får vi ett helt nytt kontor som är helt och hållet anpassat för att på bästa sätt kunna möta våra kunders behov. Dessutom gör läget att det är enkelt och bekvämt att besöka oss vare sig man promenerar, åker kollektivt eller kommer hit med bil.

Sockermajas är ett litet personligt och lokalt bageri som säljer bröd, tårtor och andra bakverk. Sockermaja själv heter Malin Johansson och bestämde sig nyligen för att satsa på sin egen verksamhet efter mer än 20 år som anställd i restaurangbranschen. Hon hyr 85 kvadratmeter i byggnaden Torslanda Hangar och blir granne med bland annat Byggmax och Länsförsäkringar.

– Att nu ta steget och utveckla Sockermajas från en hobbyverksamhet till något större har alltid varit en dröm för mig. Nu får jag chansen att göra det jag älskar mest av allt. Förutom att jag själv bor här i Torslanda är många av mina befintliga kunder härifrån. Men viktigast i valet av lokal var nog ändå läget och att det är lätt att stanna till. För min del var det även viktigt med vilka andra butiker som redan fanns på plats, som till exempel Floristmästarna. Ju mer det växer desto mer levande blir det och vi kan tillsammans locka gemensamma kunder hit till Amhult.