OptiGroup hyr 1810 kvadratmeter och flyttar sitt huvudkontor till Pedagogen Park

Den internationella distributionskoncernen OptiGroup, som bland annat äger de svenska bolagen Procurator, PacsOn, Pac, Vangby, Scaldia och Papyrus, flyttar i höst sitt huvudkontor och hyr ett helt våningsplan i Parkhus 4 i Pedagogen Park. – Det känns kul och spännande att ännu ett stort internationellt företag väljer att flytta hit. Ju fler olika företag som etablerar sig här, desto fler nya möten och förhoppningsvis fler nya samarbeten och affärsmöjligheter, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Bland de redan klara hyresgästerna som under året flyttar in i Parkhus 4 finns bland andra Handelsbanken, Hager, Vestia, Pizzeria Mums, restaurangen FUN och SGN Sport Sverige.

– Vår ambition är att skapa det bästa stadsdelscentrumet i regionen och i takt med att byggnaderna fylls med liv och människor är vi på god väg att förverkliga den målsättningen. Vi kallar det ”hela-dagen-staden”, en attraktiv och trygg stadsdel där människor kan bo, arbeta, trivas och må bra dygnet runt, säger Kristian Höglind.

 OptiGroup driver verksamheter i ett 20-tal europeiska länder inom flera olika branscher. Med 2400 anställda och 105.000 kunder omsätter koncernen cirka 1,5 miljarder euro varje år.

– Pedagogen Park är en dynamisk och växande del av Mölndal som erbjuder en inspirerande miljö med en blandning av kontor, bostäder, handel och restauranger. Området är lättillgängligt med utmärkta kommunikationer, vilket gör det enkelt för oss att pendla och ta del av lokalservicen, säger Henrik Hjalmarsson, vd på OptiGroup.

Nu påbörjas en anpassning av lokalerna för att tillgodose de krav och önskemål som OptiGroup har på sitt nya huvudkontor. Inflyttningen är planerad till november 2024.

–Vi ser fram emot att tillsammans skapa en härlig arbetsplats i helt nya lokaler i Pedagogen Park, och fortsätta vår tillväxtresa i en inspirerande och funktionell miljö. Med nya lokaler som är skräddarsydda för att främja både individuellt arbete och samarbete, med närhet till restauranger, butiker och service inom gångavstånd kommer vår vardag att bli både bekvämare och mer händelserik, säger Henrik Hjalmarsson.

Bild: Aspelin Ramm, Parkhus 4.