Pedagogen Park börjar bli fullt

Folktandvården är en av fem nya hyresgäster som flyttar in i Pedagogen Park i Mölndal. De övriga är Samhall, Aquipa Partner, Zeekit och RingBox. Totalt hyr de fem företagen cirka 1300 kvadratmeter som anpassas efter respektive företags individuella önskemål. – Det är alltid roligt och inspirerande när nya företag och verksamheter väljer att etablera sig här i Pedagogen Park. Lite extra roligt är det att ett vårdföretag som Folktandvården flyttar hit. Det stärker hela områdets karaktär av att vara en aktiv och lokal mötesplats vilket är särskilt positivt när vi påbörjar bygget av bostäder här, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

De nya hyresavtalen innebär att 27 400 kvadratmeter av sammanlagt 30 000 kvadratmeter lokalyta är uthyrda i fastigheten. Kristian Höglind räknar med att Pedagogen Park är fullt uthyrd till årsskiftet.

– Nu när det mesta i Pedagogen Park är uthyrt ser man verkligen hur byggnaden och området har utvecklats, med människor, liv, rörelse och aktiviteter. Precis det vi hade för ögonen när vi startade det här projektet. Nästa steg blir att utveckla området med bostäder. Totalt planerar vi för att bygga mellan 500 och 700 nya bostäder i Pedagogen Park.

Folktandvården har tecknat avtal om att hyra cirka 600 kvadratmeter för att flytta sin tandvårdsklinik som idag ligger i Bifrost. Enligt Harriet Larsson, byggprojekteringssamordnare på Folktandvården, var det flera faktorer som gjorde att valet till sist föll på Pedagogen Park.

– Först och främst behövde vi större lokaler eftersom vår verksamhet växer. I Pedagogen Park fick vi möjlighet att från grunden vara med och utforma en modern och ändamålsenlig tandvårdsklinik, vilket gör att vi kan möta våra patienter i en ny och fräsch miljö som är helt anpassad efter vår verksamhet. I vår nya klinik bygger vi sex behandlingsrum och ytterligare ett som inledningsvis är vilande. Det gör att vi kan fortsätta att växa men ändå vara kvar här i huset.

Läget och Mölndals kraftiga expansion och omfattande nyproduktion av bostäder är andra viktiga skäl till beslutet att flytta till Pedagogen Park.

– Det är ett spännande läge med bra kommunikationer och som besökare känner man verkligen av den aktiva och engagerande atmosfär som präglar Pedagogen Park. Att det ska byggas flera hundra nya bostäder i direkt anslutning till den nya kliniken är naturligtvis också väldigt positivt för oss eftersom våra patienter enkelt och bekvämt kan komma till oss, säger Harriet Larsson.

Folktandvården planerar att flytta in och öppna den nya tandvårdskliniken vid årsskiftet.

Övriga hyresgäster som flyttar in i Pedagogen Park under hösten är Samhall som hyr 160 kvadratmeter. Aquipa Partner, som är specialiserade på marknadsföring och försäljning i digitala kanaler, har redan flyttat in i sina lokaler på 214 kvadratmeter. Telefon- och teknikbolaget RingBox hyr 160 kvadratmeter och Zeekit, som utvecklar tillämpningar baserade på positioneringsteknologi, har tecknat avtal att hyra 140 kvadratmeter.