Sportshopen till Lugnetrondellen

Sportshopen öppnar en ny butik på 2700 kvadratmeter i det nybyggda handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg. Lokalen utformas efter Sportshopens önskemål för att passa deras sortiment av sportartiklar. – Det känns väldigt bra att ytterligare ett stort och välkänt varumärke flyttar in i Lugnetrondellen. Nu får vi även en sporthandel i huset vilket passar perfekt ihop med övriga butiker, restauranger och varuhus, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

För Sportshopen innebär etableringen i Varberg att företaget fortsätter att expandera på den svenska västkusten, där företaget idag har butiker i Grebbestad, Strömstad, Charlottenberg, Töcksfors, Uddevalla, Lysekil och i Göteborg.

– Vi vill växa i vårt närområde och västkusten är verkligen vår hemmaplan. Varberg är dessutom en expansiv och levande stad med många turister på sommaren som vi vet uppskattar vårt sortiment av sportartiklar, säger Reinert Sörensson, ägare till Sportshopen.

För Sportshopens del var även läget vid den norra infartsleden till Varberg en bidragande orsak till den nya etableringen i Lugnetrondellen.
– Det är enkelt att ta sig hit med bil och det finns gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till handelscentrumet vilket är viktigt för våra kunder. Dessutom gillar vi blandningen av butiker i Lugnetrondellen med flera stora och stabila varumärken som hyresgäster.

Handelscentrumet Lugnetrondellen omfattar totalt 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker på mellan 500 och 7000 kvadratmeter. Sedan tidigare är det klart att Biltema, Jula och Rugstore öppnar varuhus i Lugnetrondellen. Hyresavtal har även tecknats med restaurangkedjorna Max Hamburgare och Linnea & Basilika.
– Just nu finns det cirka 3800 kvadratmeter lokalyta som ännu inte är uthyrd men vi har flera intressenter som vi för samtal med för att hitta lämpliga hyresgäster som kan komplettera det sammanlagda utbudet i Lugnetrondellen.

De första butikerna i det nya handelscentrumet beräknas öppna i början av oktober och den officiella invigningen planeras till i slutet av oktober 2017.