Sverige och Norge i ett hälsosamt samarbete

Hemfosa satsar på att investera 1 miljard kronor i norska samhällsfastigheter och ska tillsammans med Norska Aspelin Ramm utveckla ett nytt hälsocampus och bygga ett hjärt- och lungsjukhus nära Oslos flygplats Gardemoen.

Norska Aspelin Ramm Eiendom och Svenska bolaget Hemfosa bildar tillsammans bolaget Gardermoen Campus Utvikling. Hemfosa äger 65 procent av samarbetet.

Bygget av specialistsjukhuset startar under hösten och samtidigt tecknas ett 25-årigt hyresavtal med Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke (LHL), en organisation som driver specialistkliniker inom hjärt- och lungsjukvård.

– Investeringen i ett nytt sjukhusprojekt vid Gardermoen innebär en unik möjlighet för oss att komma in i detta expansiva område och befästa Hemfosas position som en kraftfull aktör inom samhälls­fastigheter på den norska marknaden, säger Hemfosas vd Jens Engwall.

– Vi har arbetat länge med förberedelser för detta projekt som vi har stora förväntningar på, säger Aspelin Ramms vd Gunnar Bøyum.

Byggstarten är som sagt till hösten och projektet beräknas stå klart under 2018.

Planen för projektet är att det gemensamma bolaget ska genomföra ytterligare projekt inom hälsosektorn i samma område i framtiden.
Läs gärna mer om projektet här! http://www.gardermoencampus.no/#/about