Vann Spa, Hotell & Konferens är nu GreenBuilding-certifierat

Idag blev vår hotellanläggning Vann Spa, Hotell & Konferens GreenBuilding-certifierad. För att få certifieringen måste energiförbrukningen minskat med minst 25% jämfört med tidigare år. Det har vi lyckats med!

VATTNETS KRAFT
En av alla de energibesparande åtgärder som vi gjort på vår hotellfastighet Vann är att vi hämtar energi från fjorden. Hotellet ligger precis vid Gullmarsfjorden i Lysekils kommun. Och det vore väl dumt att inte ta vara på den energin som redan finns?!

– Som fastighetsägare strävar vi hela tiden att minska inköpt energi för att driva anläggningen.
I vårt långsiktiga miljötänk drivs vi av att nå maximalt mycket närproducerad energi för att möta och överträffa alla miljökrav och med hjälp av vattnet från Gullmarsfjorden och nya bergvärmepumpar har vi lyckats energitrimma anläggningen rejält, säger Roger Larsson fastighetschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

För tre år sedan genomförde vi en energianalys och gick igenom systemuppbyggnaden. Resultatet blev nya ventilationsaggregat, nya bergvärmepumpar, nya styr och reglersystem och beslut om en solcellsanläggning på 1 200 kvadratmeter.

SOLENS VÄRME
Förra sommaren monterades de sista solpanelerna på hotellets tak och totalt är det hela 584 paneler som monterats och sedan anläggningen sattes i drift så har vi sparat ca 86 600 kg CO2-utsläpp -vilket motsvarar närmare 300 planterade träd.

-Vi är väldigt stolta över att vi fått den här certifieringen och trots att man bedriver en verksamhet som är väldigt energikrävande så kan man med hjälp av naturens kraft och moderna system lyckas väldigt bra, säger Elin Linder, miljöansvarig på Aspelin Ramm Fastigheter.