Vår vd Lennart Karlsson får pris!

Aspelin Ramm Fastigheters vd Lennart Karlsson har tilldelats utmärkelsen Årets Mölndalsambassadör 2019. Priset delas varje år ut av kommunen Mölndals stad till en person som på ett förtjänstfullt sätt lyft fram Mölndal. – Jag känner mig stolt och glad över att vårt arbete med att utveckla den nya stadsdelen Pedagogen Park uppmärksammas med den här fina utmärkelsen, säger Lennart Karlsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter.  

Priset Årets Mölndalsambassadör 2019 delas ut med motiveringen:

”Lennart Karlsson har som hängiven fastighetsutvecklare placerat Mölndal på kartan. Med ett personligt engagemang och ett stort kunnande påbörjades 2011 ombyggnaden av den före detta lärarhögskolan, som dessförinnan stått tom några år. Både byggnaden och området fick ett nytt namn – Pedagogen Park.

Lennart identifierade tidigt framtida behov och områdets utvecklingspotential och ville bygga en genomtänkt och smart stadsdel där människor kunde mötas, där det oväntade kunde uppmuntras.

Mölndals stad har nu en helt ny modern stadsdel under utveckling. En levande miljö för verksamheter, boende och möten för tusentals människor.”

Den första delen av utvecklingen av stadsdelen Pedagogen Park står idag färdig, där den före detta lärarhögskolan idag är en byggnad med kontor, handel och lokal service. Nu tas nästa steg i utvecklingen mot en modern och urban stadsdel genom bygget av bostäder i området.

– Med bygget av fler bostäder och kontor, skapas en stadsmiljö som har varit visionen för projektet ända sedan starten. Just mixen av kontor, handel och boende är vad som idag skapar livskraftiga och hållbara samhällen och miljöer. Vi vill att Pedagogen Park ska vara en plats där människor ska kunna bo, arbeta, mötas, trivas och må bra, säger Lennart Karlsson.

Totalt planeras för cirka 550 bostäder (enbart Aspelin Ramm Fastigheter) i området och ytterligare mellan 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta och cirka 3000 kvadratmeter avsedda för handel i två helt nya kvarter alldeles intill Pedagogen Park.