Vårdcentral öppnar i Pedagogen Park

Allemanshälsan har tecknat avtal med Aspelin Ramm Fastigheter om att hyra 1000 kvadratmeter för att etablera en vårdcentral och ett rehabcenter i Pedagogen Park i Mölndal.
– Det känns väldigt bra att det flyttar in en vårdcentral i huset. Den kompletterar och förstärker den lokala servicen i stadsdelen och bidrar till vår ambition att vara det bästa stadsdelscentrumet i Mölndal, säger Mathias Vårström, projektchef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Allemanshälsan ingår tillsammans med Järnhälsan i koncernen Västerleden som idag har sju olika vårdenheter i Storgöteborg. Vårdcentralen i Pedagogen Park öppnar under hösten 2018 och beräknas sysselsätta mellan 30 och 40 anställda.

– Pedagogen Park är ett spännande och expansivt område där vi får tillgång till flexibla lokaler som lätt kan anpassas efter vår verksamhet och våra behov. Vi arbetar med hälsa och friskvård och det ska avspegla sig i den miljö där vi är verksamma. Här får vi moderna, ljusa och luftiga lokaler med naturen alldeles utanför fönstret. Det är perfekt, säger Nick Johansson, vd på Allemanshälsan. Förutom lokalernas kvaliteter framhåller Nick Johansson även det strategiska läget och den befintliga infrastrukturen som viktiga skäl att öppna en verksamhet I Pedagogen Park.

– Närheten till Eklanda och flera andra stora bostadsområden är naturligtvis väldigt positivt för vår verksamhet. Det är enkelt att ta sig hit både med bil och med kollektiva färdmedel. Här finns gott om fria parkeringsplatser och en busshållplats alldeles utanför dörren. Dessutom finns det bra restauranger och olika träningsmöjligheter för oss som är verksamma i huset.