Vi säljer byggrätter till Skanska

Aspelin Ramm Fastigheter säljer fyra bostadskvarter med byggrätter i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal till Skanska.

– Med Skanska som en stor och professionell partner får vi ytterligare kompetens inom stadsbyggnad och miljö till projektet. Dessutom kan vi tillsammans färdigställa hela området snabbare, vilket är en fördel för alla inblandade parter. Inte minst för de boende i den nya stadsdelen Pedagogen Park, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

Byggrätterna motsvarar mellan 300 och 350 nya bostäder av totalt cirka 1000 i Pedagogen Park. De återstående byggrätterna ägs av Mölndals stad och av Aspelin Ramm Fastigheter.

– Som fastighetsägare vill vi vara med och ta ansvar för att den nya stadsdelen långsiktigt fortsätter att utvecklas på ett positivt och hållbart sätt. Kontorsbyggnaden Pedagogen Park är redan färdigställd och fullt uthyrd. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av en modern och attraktiv stadsdel där människor också kan leva och bo. I det arbetet tar vi med oss våra positiva erfarenheter av det framgångsrika bostadsprojektet runt Vallhamra torg i Partille som nu går in i den tredje och sista etappen.

Enligt Lennart Karlsson innebär försäljningen till Skanska också en möjlighet att intensifiera satsningarna på ytterligare kommersiella ytor i Pedagogen Park.

– Förutom bygget av cirka 200 lägenheter planerar vi även att bygga ytterligare mellan 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta och cirka 3000 kvadratmeter avsedda för handel. Just mixen av kontor, handel och boende är vad som idag skapar livskraftiga och hållbara samhällen och miljöer.

Förutom ett intensivt arbete med att färdigställa Vallhamra Torg och den påbörjade projekteringen av bostäder i Pedagogen Park söker Aspelin Ramm aktivt efter nya fastighetsutvecklingsprojekt.

– Det är klart att våra möjligheter att investera i nya projekt ökar efter dagens försäljning. Samtidigt är vi sedan tidigare en solid fastighetsägare som alltid är beredd att investera i attraktiva objekt om möjligheten dyker upp, säger Lennart Karlsson.

Aspelin Ramm Fastigheters rådgivare i samband med affären har varit Cushman & Wakefield och Werks.

För mer information:
Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter. Tel: 0709-72 68 22. E-post: lennart.karlsson@aspelinramm.se