East Square

East Square är platsen du inte vill vara utan. Beläget mitt i Gamlestaden som är en av Göteborgs mest snabbväxande stadsdelar. Med dess unika puls och mångfald är det här en plats för nytänkande och interaktion, där nya idéer och möten får flöda. Här finns allt man kan förvänta sig av en arbetsplats, och det där extra som gör att man vill ta sig hit.

På historiskt innovativ mark, där SKF tidigare hade sitt huvudkontor, utvecklar vi nu ett område som skapar värde över tid. East 1 är en öppen mötesplats där nya och livslånga relationer skapas. Här vistas de som gillar att utmanas och att utmana. De som vill driva förändring, och som vill vara delaktiga och engagerande. Här utvecklar vi nu nya moderna lokaler i varierande storlek, allt ifrån mindre kontorslokaler till hela våningsplan.

 

ETT IKONISKT LANDMÄRKE

East 1 var från början SKFs huvudkontor och markerade vid invigningen 1967 en epok i svensk industrihistoria. Det över 20 000 kvm stora huset ritades av Gustaf Lettström och är idag ett ikoniskt landmärke. Arkitekturen kommunicerar stolthet, hållbarhet och svensk design – både utifrån material och flexibla arbetsytor.

Historian är en viktig del i vidareutvecklingen av fastigheten där Aspelin Ramm tillsammans med Wingårdhs arkitekter balanserar design, hållbarhet och innovation för att skapa platsen du inte vill vara utan. Unika inslag som originalutsmyckningar från Höganäs och Orrefors behålls, och paviljonger byggs till. Även flexibiliteten finns kvar – varje våningsplan anpassas efter hyresgästens behov i en mix av design och innovation.

 

INTE BARA ETT KONTOR

Vad sägs om hunddagis, black-box, konst-workshop, konserter och olika marknader i gatuplan? Oavsett om du jobbar här eller inte är det en plats att hänga på alla dagar, alla timmar. Knyt nya bekantskaper eller häng med gamla vänner.

 

EN HYBRID FÖR HÅLLBARHET

East Square är en plats skapad av människor, för människor, där vi vill göra det enkelt att mixa arbetslivet med privatlivet och står fast vid våra värderingar. Istället för att riva och bygga nytt, bevarar vi så mycket vi kan av byggnadens unika själ. Genom att utnyttja befintlig grund, stomme och klimatskal minskar vi både avfallsmängder och klimatpåverkan.

För East 1 är målet att miljöcertifiera enligt BREEAM-SE på Excellent nivå. Det innebär att vi gör medvetna val av material och energisystem som gör att du som hyresgäst kan sitta i en sund inomhusmiljö i lokaler med låg energianvändning.

 

TILLGÄNGLIGHET
Gamlestadens resecentrum stod klart 2018 och gör det enkelt att ta sig hit. Här tar man sig lätt fram med buss, spårvagn, cykel eller till fots. Vi har även gott om parkeringar, både utanför huset och i garaget under East 1, där det också finns laddningsmöjligheter för el- och hybridbilar.

 

Kontaktpersoner

Lena Brixstedt
Lena Brixstedt
Kristian Höglind
Kristian Höglind
Uthyrnings- och marknadschef
+46 70 983 91 08 kristian.hoglind@aspelinramm.se

East Square