Forsåker

Från pappersbruk till modern stadsdel
Med 6000 nya invånare och 4000 arbetsplatser blir Forsåker i Mölndal en helt ny stadsdel, 8 minuter från Göteborg Centralstation. Platsens 300-åriga historia som pappersbruk och forsen som strömmar genom området ger Forsåker dess unika karaktär. De historiska byggnaderna kompletteras med modern arkitektur och kommer fyllas med nytt liv för att ge Forsåker chansen att utvecklas till en betydande destination. Med restauranger, handel, kultur, utbildning, eget vattenkraftverk och miljöerna kommer platsen åter att blomstra.

Feedback Forsåker – För dig som är nyfiken och vill veta mer
Vi har många år framför oss att göra Forsåker till en trivsam stadsdel att bo i, arbeta i och besöka. Dagligen jobbar flera duktiga personer med att förverkliga planerna och gör sitt bästa, men en viktig del i arbetet är även att göra dig delaktig. Vi vill att du ska få mer kunskap om vad som händer samt att vi tillsammans kan vara kloka i de delar som går att påverka.

Forsåker bjuder vid flera tillfällen in till det vi kallar Forsåkerträffar, för att informera om projektet. Träffarna är på kvällstid eller helger för att öka möjligheten för fler att komma. Forsåkerträffarna inleds med en presentation om projektet, därefter finns det gott om tid att ställa frågor till oss som arbetar med Forsåker.

Håll utkik på www.forsåker.se.

Aspelin Ramm Fastigheter planerar för ca 200 nya bostadsrätter
Vi kommer att kunna erbjuda ca 200 bostäder i området. Dessutom planeras en stor mängd kontorsarbetsplatser, butikslokaler och utrymmen för kultur och utbildning på bekvämt avstånd från tåg, bussar och spårvagnar.

Stadsdelen utvecklas av Aspelin Ramm Fastigheter i nära samarbete med MölnDala Fastighets AB, Trollängen, Nordr, PEAB, ByggVesta och Wallenstam.

Vill du bo i Forsåker?
Är du intresserad av ett framtida boende i Forsåker? Lämna då gärna in en intresseanmälan här!

Se filmen om Forsåker

 

Forsåker