Vallhamra torg

Välkommen till Vallhamra Torg i Sävedalen! Här växer ett nytt centrum fram både med nya bostäder och moderna affärslokaler. Området hämtar sin inspiration från medelhavet och man ville skapa känslan av ett italienskt torg. De som bor och arbetar här har vardagsnöjen och nödvändigheter direkt utanför dörren.

I en första etapp 2013 fick Ica Supermarket nya lokaler. Ovanpå livsmedelsaffären byggdes dessutom 36 bostadsrätter. I början av 2017 stod ytterligare tre hus med totalt 74 bostadsrätter färdiga vid torget. I början av 2017 kunde även de lokala företagarna börja flytta in i nya fräscha lokaler i entréplanen i de nya bostadshusen vid Vallhamra torg och utmed Ugglumsleden. I området hittar du även en blomsteraffär, pizzeria, frisör och skönhetsvård, fotvård, ett apotek och en vårdcentral. Här finns bra kommunikationer för kollektivtrafik och parkeringsmöjligheter.

Fastigheterna på Nya Vallhamra torg är certifierade som Miljöbyggnad Silver. Det innebär att energiförbrukningen i husen är 25% lägre än gällande lagstiftning. Byggmaterialen har minsta möjliga miljöpåverkan och uppfyller samtidigt de extra höga krav på god isolering mot kyla, fukt och ljud.

Vallhamra Torg, Sävedalen